Naon anu kedah ditingali di Marseille

Marseille

Marseille mangrupakeun kota palabuan anu saé perenahna di beulah kidul Perancis. Éta kagolong kana daérah Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ieu kota anu paling padumukan kadua di Perancis saatos Paris, sahingga janten kota anu rame sareng ngahibur. Éta ogé palabuhan komérsial anu paling penting di Perancis sareng ayeuna kota wisata pisan anu nawiskeun tempat-tempat anu menawan.

Sanaos leres yén sababaraha kualifikasi parantos dikaitkeun sareng Marseille mangtaun-taun, kota ieu kabuktosan janten tempat anu sampurna pikeun pariwisata, sareng gastronomi, daérah sajarahna sareng watekna. Tanpa ragu, tempat anu idéal pikeun istirahat sababaraha dinten anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun terang kota Perancis ieu.

Port Vieux atanapi Old Port

Marseille

Pelabuhan Tua mangrupikeun salah sahiji tempat utama urang kedah tingali di Marseille dina waktos anu bénten dina dinten. Pelabuhan ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling penting di Laut Tengah ti saprak jaman Yunani sareng masih tempat anu seueur beurat komérsial, sanaos biasana mangrupikeun marina. Mimiti isuk-isuk tiasa waé ningali pamayang ngajual lauk seger tina néwak mimiti dinten, hal anu teras-terasan pikaresepeun sareng pikaresepeun upami urang ti jero bumi. Soré éta tempat anu saé pikeun nyobaan gastronomi sareng piring lauk anu lezat sareng inuman anu nyegerkeun. Lokakarya lami sareng balai kota parantos dilestarikan di daérah ieu.

Katedral Mayor

Katedral Marseille

Katedral ieu ngagaduhan Gaya diideuan Bizantium Sareng sababna éta aslina pisan di Perancis, sabab éta henteu sapertos katedral anu sanés anu diideuan ku Romanesque atanapi Gothic. Katedral estu pikaseurieun sareng urang moal ningali anu sapertos kitu di panjuru nagara, janten kunjungan éta kedahna. Éta ngagaduhan batu kapur dina dua warna, anu ngajantenkeun siga mosaik. Éta ogé ngagaduhan kubah ageung. Di jero aya hiasan anu euyeub ku marmer sareng mosaik. Anjeun tiasa nganjang ka jero sepi pikeun mikaresep karya ieu anu bénten sareng katedral anu biasa urang di Éropa.

Basilika Notre Dame de la Garde

Lady urang

Basilika ieu tina Our Lady of the Guard tanggal ti abad ka-XNUMX sareng éta ngagaduhan gaya neo-Bizantium anu ngingetkeun urang sakedik katedral Marseille aslina, sanaos dina cara anu sanés. Sentuhan Bizantium ieu tiasa ditingali di gedong-gedong kaagamaan ieu di kota, anu nunjukkeun yén masa lalu komersial anu nyababkeun seueur pangaruh ka kota. Basilika ieu ogé aya di luhur permukaan laut sareng gaduh pandangan kota sareng matahari terbenam anu saé, janten kunjungan anu kedah dilakukeun.

Biara Saint Victor

Biara Saint Victor

iraha Hayu urang nganjang ka Biara San Victor Urang kedah terang yén urang aya di payuneun salah sahiji gedong pangkolotna di kota. Éta mangrupikeun pusat agama anu paling penting di Perancis kidul, diadegkeun dina abad ka-XNUMX. Éta ngagaduhan menara ageung sareng di jero urang tiasa ningali titilar sareng daérah crypt. Di caket biara ieu ogé aya Four des Navettes, toko roti pangkolotna di kota, dimana anjeun tiasa ngagaleuh cookies anu pangsaéna.

Le Panier

Le Panier

Ieu salah sahiji lingkungan anu paling pikaresepeun di sakitar Marseille, kabupaten mancing lami anu ayeuna mangrupikeun tempat anu modéren sareng alternatif. Éta mangrupikeun daérah anu pangkolotna di kota sareng di jerona urang tiasa ningali jalan sempit, alun-alun sareng gedong anu éndah kalayan hawa anu buruk anu ngajantenkeun tempat ieu langkung istiméwa. Di daérah ieu aya seueur seni pakotaan, kalayan seueur corétan anu bakal ngareuwaskeun urang di jalan. Tempat anu kedah ditingali sapertos Place de Lenche, Place des Moulins atanapi Grande Savonnerie, tempat dimana anjeun tiasa mésér sabun Marseille anu otentik sareng terkenal.

Bénténg Saint Jean

Bénténg Saint Jean

Este bénténg nangtung di lawang Palabuhan Tua sareng éta mangrupikeun konstruksi lami anu ngamungkinkeun pikeun membela daérah palabuan, didamel nalika abad tujuh belas, sanaos ngajaga sababaraha struktur anu aya. Tempat ieu sanés ngan saukur pertahanan, tapi ogé dijabat salaku panjara atanapi barak, janten aya carita anu hadé di balik na. Benteng ieu dihubungkeun ku jalur logam asli ka Museum Peradaban Éropa sareng Mediterania.

Stroll turun Corniche

Cornice

Corniche nyaeta leumpang sakitar opat kilométer anu ti Playa de los Catalanes ka pantai Parque du Prado. Mangrupikeun sisi laut anu saé pisan anu ngagaduhan sababaraha tempat dipikaresep sapertos Villa Valmer atanapi Chateau Berger. Ti dieu anjeun ogé tiasa ngagaduhan pandangan anu hadé tina Kastil Upami. Bénténg ieu aya di hiji pulau di teluk Marseille sareng tiasa didatangan ogé. Tempat ieu janten inspirasi pikeun Alexander Dumas nyerat karyana 'The Count of Monte Cristo'.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*