Naon anu kudu dilakukeun di Stockholm

Gambar | Pixel

Stockholm mangrupikeun kota anu paling menawan sareng endah di Éropa. Kalayan lokasi anu istimewa di Nusantara anu diwangun ku 14 kapuloan, éta ngagaduhan pusat bersejarah anu pinuh ku tempat-tempat menawan dimana tradisi, budaya sareng avant-garde ngahiji.

Alam, desain, musium, arsitéktur, gastronomi, musik ... Upami anjeun henteu acan nganjang ka ibukota Swédia, tong sono wisata Stockholm anu kami parantos siapkeun ku anjeun terang hal-hal anu penting di kota ieu di sisi Laut Baltik.

Museum Vasa

Gambar | Pixel

Salah sahiji tempat anu paling pikaresepeun di Stockholm ayana di pulau Djurgarden: Museum Vasa, rohangan anu khusus diwangun pikeun imah kapal abad ka-1628 disebut kapal Vasa anu karam dina XNUMX kusabab kaayaan cuaca anu parah sababaraha menit saatos balayar.

Abad-abad saatosna, khususna di 1961, kapal Vasa didamel deui sareng pulih dina kaayaan pelestarian anu hadé berkat tingkat moluska sareng uyah anu handap di Laut Baltik. Supados sadayana tiasa ngémutan galleon kai anu saé ieu ukuran 69 méter ti gondéwa ka buritan, unik di dunya, Museum Vasa disimpen deui sareng didamelna, dimana langkung ti 4.000 objék anu dipulut tina tilelep ogé dilestarikan, kalebet patung polychrome . anu ngahias helm.

Anjeun tiasa ngamimitian kadatangan anjeun ka musium Vasa ku nonton film dokumenter dina sajarah kapal pikeun diajar kontéks tina ciptaanna ogé prosés padamaran pamulihan ti cai.

Stadshuset Tower

Gambar | Pixel

Sareng ti dasar laut urang angkat ka jangkung ningali pandangan anu pangsaéna tina Stockholm. Kanggo ngalakukeun ieu, kedah naék langkung ti 300 léngkah tina menara Stadhuset atanapi balai kota, tempatna di sisi Pulo Kungsholmen.

Wangunan ieu mimiti didamel taun 1911 ku art Nouveau ditayangkan sareng direngsekeun di 1923. Kanggo ieu, ampir 8 juta bata beureum dianggo anu masihan balé kota gambar anu khas. Menara jangkungna 106 méter na mangrupikeun salah sahiji lambang Stockholm sareng dinobatkeun ku simbol Heraldic Swédia tina tilu makuta (Tre Kronor) anu dicandak tina nami anu dipasihkeun ka istana lami tempat istana karajaan ayeuna.

Beda sareng sesa gedong, henteu aya larangan asup pikeun lebet kana menara Stadshuset salami éta dilakukeun salami jam kunjungan normal. Di jero palataran jero aya tempat aranjeunna silih giliran nanjak munara sareng sudut pandang, anu ngan ukur kabuka dina usum semi sareng usum panas.

Upami urang hoyong ngamangpaatkeun kunjungan sareng ningali pedalaman aula kota, anjeun kedah nyungkeun wisata anu dipandu. Diantara kamar anu tiasa ditingali nyaéta Kamar Emas (dipikaterang ku mozaik emas sareng gelas na langkung ti 18 juta potongan) sareng Ruang Biru (tempat hadiah Nobel diayakeun unggal taun).

Istana Karajaan Stockholm

Gambar | Pixel

Lokasina di kota lami di sisi laut, istana karajaan mangrupikeun tempat tinggal resmi raja Swédia sareng salah sahiji situs anu paling pikaresepeun di ibukota Swédia. Dina akhir abad ka-XNUMX diwangun dina sésa-sésa kastil abad pertengahan anu dihakan ku seuneu.

Istana ayeuna nampilkeun gaya Baroque Italia, dibagi kana 7 lantai kalayan langkung ti 600 kamar anu tiasa didatangan ku bagian. Sorotan kunjungan ka istana karajaan nyaéta kapel karajaan, ruang harta karun, gudang senjata, musium barang kuno Gustav III sareng musium Tre Kronor.

Salaku tambahan, unggal minggu parobihan penjaga dilaksanakeun dina esplanade payuneun karaton, kalakuan anu pantes ditingali. Salila opat puluh menit, kana wirahma skor Banda Real, penjaga parade sateuacan panon répéh-répéh panonton.

Stan Gamla

Gambar | Pixel

Pusat bersejarah Stockholm sareng bagian kota anu paling indah disebut Gamla Stan. Mangrupikeun jalan-jalan jalan cobbled dieusi ku gedong-gedong bersejarah ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, toko-toko, garéja sareng butik.

Cara anu pangsaéna pikeun terang Gamla Stan di Stockholm nyaéta jalan-jalan. Jalan-jalan ngurilingan Stortoget Square sareng ningali bumi beureum sareng konéng anu paling terkenal di kota. Ieu ogé musium anu didaptarkeun pikeun para juara Hadiah Nobel.

Gastronomi mangrupikeun kakuatan anu sanés tina bagéan kota ieu. Upami anjeun gaduh napsu, linggih di réstoran atanapi kantin sareng mesen piring bakso anu raoseun atanapi coklat panas anu beunghar dibarengan ku sapotong kuéh. Anjeun bakal resep!

Katedral Stockholm

Di jero Gamla Stan ayana di Katedral Saint Nicholas atanapi Storkyrkan, sabab éta populér di Swédia sareng hartosna garéja hébat. Éta mangrupikeun candi tertua di Stockholm, anu mimiti muncul dina tulisan sajarah sakitar taun 1279. Penobatan, perkawinan karajaan sareng acara sanés anu aya hubunganana anu hébat parantos dilaksanakeun di jero.

Interiorna dicirikeun ku langit-langit na tembok vaulted na dina gaya Gothic. Katedral ngagaduhan patung kai terkenal St. George sareng naga, ngalambangkeun kameunangan Swédia ngalangkungan Dénmark. Salaku tambahan, ieu mangrupikeun lukisan pangkolotna di Stockholm, anu disebat Vädersolstavlan, anu ngagambarkeun fenomena astronomi abad pertengahan anu unik.

Museum Abba

Gambar | Pixel

Kalayan lagu Waterloo, grup musik Abba meunang Kontes Lagu Eurovision 1974. Saprak harita, band pop henteu lirén ngala kasuksesan sareng janten anu pang populerna sepanjang waktos.

Ngalangkungan kunjungan interaktif, anu marios kahirupan para anggota ngalangkungan awal taun 1970 dugi ka pamisahan di taun 1983 pagelaranana, urang bakal diajar ngeunaan foto sareng video anu teu diterbitkeun, objék pribadi, alat musik, kliping pers, rekreasi kantorna sareng bahkan baranahan ti studio tempat aranjeunna ngarékam lagu pangsaéna. Bahkan koleksi Abba kostum asli sareng rékor emas. Nanging, salah sahiji bagian anu paling lucu di musium nyaéta tiasa ngarékam diri anjeun maénkeun atanapi jogét sareng hologram tina opat seniman.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*