Naon anu kedah ditingali di Bilbao

Musium Guggenheim

Bilbao mangrupikeun kota anu paling sering di Spanyol, perenahna di propinsi Vizcaya di Basque Country. Kota ieu terkenal pikeun hosting Museum Guggenheim, tapi karya seni ieu sanés hiji-hijina hal anu urang tiasa resep nalika nganjang ka kota. Kota ieu ngagaduhan kota lami anu saé sareng seueur rohangan pikeun mendakan.

Urang tingali sababaraha hal anu urang tiasa sumping upami urang ngatur perjalanan alit ka kota Bilbao. Dina sababaraha dinten urang bakal tiasa ningali hal anu utami sareng ngararasakeun kota anu nyampur modernitas sareng anu lami sareng anu didatangan ku ratusan jalma pikeun mendakan sadaya juru na.

Musium Guggenheim

Urang mimitian ku salah sahiji obyek wisata utama anu nyandak seueur pengunjung ngaliwat kota Bilbao. The Museum Guggenheim parantos mangrupikeun karya seni di luar, Tanpa kedah lebet ka jero. Upami urang ditingali sacara raket, urang bakal gancang terang naon anu disaruakeun wangunan khusus ieu, kumargi sigana nyiptakeun bentuk kapal. Musium seni kontemporer ieu dirancang ku arsiték Frank O. Gehry. Éta diwangun di 97 sareng ti saprak éta janten salah sahiji tempat wisata utama di Bilbao. Urang tiasa ngaapresiasi unggal siluét sareng sudut ti luar, salian ti nyandak poto anu aya hubunganana. Interiorna aya rencana terbuka, sareng sababaraha lantai dimana rupa-rupa koleksi dipamerkeun, seueur di antawisna dikirim ti Museum Guggenheim di New York. Aya ogé paméran permanén, sapertos anjing anjing hébat ku Jeff Koons atanapi Mama ku Louis Bourgeois, di luar musium.

Alun-alun Anyar

Alun-alun Anyar

Plaza Nueva perenahna di kota lami Bilbao. Éta geulis kuadrat dina gaya neoklasik anu dimimitian dina abad ka-XNUMX. Dina abad ka-XNUMX dieusi cai sareng gondol pikeun ngahargaan kunjungan raja Itali. Tapi saluareun momen anu terkenal ieu, éta mangrupikeun alun-alun anu sentral sareng sibuk dimana dimungkinkeun pikeun mendakan bar anu tiasa nyandak pintxos khas anu terkenal. Mangrupikeun alun-alun anu éndah sabab diwangun ku lengkungan semicircular anu masihan penampilan anu elegan sareng simétris.

Pasar Ribera

Pasar Pusat

El Mercado de la Ribera ayana di gigir muara Bilbao dina titik anu warna-warni pisan anu ogé biasana dipoto. Éta mangrupikeun acuan komérsial di kota sareng ayeuna ogé tempat anu pohara turis anu senang ngagaleuh mésér produk anu berkualitas atanapi kenal kana Basque gastronomy. Wangunan ieu diwangun dina abad ka-XNUMX di Plaza Vieja lami. Kandangna langkung ti saratus toko anu béda dibagi kana sababaraha lanté. Salami kunjungan, urang tiasa ngaraosan nonton ramé-ramé, ngagaleuh produk katuangan sagala rupa sareng ningali kahirupan sadidinten masarakat Bilbao di pasar, tanpa diragukeun pangalaman anu urang henteu kedah sono.

Teater Arriaga

Teater Arriaga

Di tengah kota nyaéta Teater Arriaga anu kasohor dina gaya neo-baroque Dibuka taun 1890. Éta diideuan ku Opera Garnier di Paris sareng dinten ieu nawiskeun wisata anu dipandu. Di jero anjeun tiasa nganjang ka kamar anu béda-béda, ruang koléum sareng kamar Orient Express. Téater ieu tiasa ngangkut urang ka jaman anu sanés.

Lingkungan tujuh jalan

Tujuh jalan lingkungan

Sanaon kota industri ieu parantos naék pesat dina jaman modéren, éta sadayana dimimitian di sakitar tujuh jalan anu ayeuna ngawangun salah sahiji jalan paling lingkungan pikaresepeun di kota. Jalan-jalan Somera, Artecalle, Tendería, Belosticalle, Carnicería Vieja, Barrencalle sareng Barrencalle Barrena mangrupikeun awal tina sagala hal. Ieu mangrupikeun daérah anu saé pikeun ngaraosan jalan-jalan diajar ngeunaan sajarah kota.

Catedral de Santiago

Catedral de Santiago

Dina lengkep kota lawas, di Plaza de Santiago, urang mendakan gedong agama ieu. Éta kuil gaya Gothic abad ka-XNUMX. Éta kuil anu aya hubunganana sareng Katedral Santiago de Compostela, kumargi di éta anjeun tiasa ningali sababaraha kedip-kedip nuju Camino de Santiago. Upami urang ningali kana Puerta del Ángel kami bakal mendakan cangkang khas Jacobean, simbol tina peziarah. Éta tiasa didatangan di jero sareng kalebet pitunjuk audio pikeun diajar sadayana detil ngeunaan sajarah katedral. Wangunan agama anu paling penting di Bilbao nyaéta Basilica of Begoña, ogé dina gaya Gothic.

Taman Etxebarria

Taman Etxebarria

Taman ieu mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pikeun jalan-jalan terasrasakeun sababaraha tempat anu hadé di luar ruangan. Taman ieu aya di tempat anu condong dina salah sahiji lereng bukit anu ngurilingan kota. Dina taun dalapan puluhan éta mangrupikeun bagian tina proyék ékspansi industri tapi ngahasilkeun ieu taman anu ayeuna pangageungna di kota. Henteu ngan urang bakal tiasa ngaso istirahat anu pantes di daérah héjo, tapi kami ogé bakal ngagaduhan pandangan panoramik anu hadé ngeunaan Bilbao.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*