Naon ningali di Sierra de Gredos

Pamandangan Sierra de Gredos

Upami anjeun heran naon ningali dina Sierra de Gredos, Kami ngabejaan Anjeun yen eta salah sahiji tempat paling pikaresepeun di puseur Spanyol. Hal ieu disebarkeun diantara propinsi di Toledo, Madrid, Avila, Salamanca y Cáceres sarta nempatan legana kurang leuwih dalapan puluh genep rebu héktar di kuloneun Sistem sentral.

Ieu dinyatakeun taman régional di 1999 sarta di tungtung kulon na, aya ogé hiji cagar alam Hells tikoro, spasi cut ku walungan Jerte nu constitutes aksés ka Extremadura ti propinsi Ávila. Ieu ngabentuk bentang impressive tina aliran, curug jeung curug, kitu ogé pools alam. Tapi, tanpa ado salajengna, urang bade ngajelaskeun naon ningali di Sierra de Gredos.

Puncak Almanzor

Puncak Almanzor

Puncak Almanzor

Dina jangkungna 2592 méter, gunung ieu pangluhurna di Sierra de Gredos. Ku alatan éta, ti luhur na anjeun gaduh pintonan éndah taman alam. The jalur hiking Anu nuju ka puncak mangrupikeun rekomendasi anu munggaran anu urang lakukeun ngeunaan naon anu kedah ditingali di Sierra de Gredos.

Nurutkeun legenda, éta narima ngaran ieu kusabab Almanzor, Pamingpin Khilafah Córdoba, anu munggaran ngahontal puncak dina abad ka-XNUMX. Ninggalkeun rasa panasaran, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén pendakian sakitar tujuh jam sareng, dina bagian ahirna, anjeun kedah naék. , Tapi salawasna anjeun bisa tetep saeutik handap.

Dina total, jalur éta ngagaduhan 19 kilométer anu kalebet bentang anu luar biasa sapertos cirque Gredos, anu bakal urang bahas salajengna. Tapi, lamun teu ngarasa bisa rengse eta dina beurang, Anjeun ogé bisa méakkeun peuting di Pangungsian ElolaKatuhu di tengah sirkus.

Pikeun ngamimitian wisata, anjeun kedah angkat ka telepon Platform, nu mangrupakeun titik awal sababaraha ruteu di Gredos. Diaksés ku jalan anu asalna Liang Hawthorn sarta eta mangrupakeun parkir mobil badag.

Dina naek ka puncak Almanzor anjeun bakal nempo keajaiban alam, tapi malah leuwih gede await anjeun lamun ngahontal luhur. Ti dinya, anjeun gaduh pintonan impressive tina Sierras de Béjar jeung Barco, ogé anu embung rosarito y Anjeunna bakal ningali anjeunna.

The sirkus of Gredos

Sirkus Gredos

The sirkus of Gredos

Salaku urang ngawartoskeun anjeun, anjeun bakal ngahontal anjeunna ku nuturkeun jalur tina Puncak Almanzor, sanajan, logis, Anjeun bisa cicing di sirkus nu. Ieu, ku kituna, di tengah lamping kalér Sierra de Gredos sarta mangrupakeun tipe glacier pangbadagna di sakabéh sistem Tengah, kalawan sababaraha tilu puluh tilu héktar permukaan.

Anjeun terang, a circque glasial mangrupakeun depresi badag nu reproduces a amfiteater sarta anu dihasilkeun ku erosi tina ngageser tina és dina témbok gunung. Gredos mangrupakeun habitat tina domba gunung, nu spésimén abound. Sedengkeun pikeun flora, ngadominasi piorno, spésiés rungkun.

The Big Laguna

The Big Laguna

The Great Laguna of Gredos

Tapi, meureun, atraksi greatest wewengkon ieu teh Gredos Laguna, anu perenahna di bagian handap sirkus, dina jangkungna leuwih ti sarébu salapan ratus méter. Éta ogé asalna tina glasial sareng legenda anu éndah parantos diciptakeun di sakurilingna. Paling panasaran téh éta Serrana de la Vera. Disebutkeun yén awéwé anu leungit di daérah Vera de Plasencia ngumbara ngaliwatan gunung dugi ka ngahontal laguna pikeun neuleumkeun dirina sareng hirup salamina di dinya.

lima laguna

lima laguna

Lima laguna Gredos

Sakumaha anjeun panginten, Laguna Grande sanés ngan ukur anjeun tiasa ningali di Sierra de Gredos. jalur hiking sejen geulis éta tina lima laguna, nu merlukeun saeutik leuwih usaha , tapi ngabalukarkeun anjeun manggihan Cimera, Galana, Mediana, Bajera sareng Brincalobitos, sakabéh éta dina jangkungna leuwih ti dua rébu méter. Ku jalan kitu, dina usum panas paling wani didorong pikeun mandi di salah sahiji pools alam megah ieu.

Jalur ieu panjangna sakitar dua puluh dua kilométer sareng peryogi sakitar dua belas jam kanggo réngsé. Tapi anjeun ogé gaduh pangungsian pikeun nyéépkeun sapeuting upami anjeun hoyong ngabagi kana dua dinten. Sajaba ti nu urang disebutkeun saméméhna, aya hiji ti Barranca.

Laguna Galin Gomez

Nava Laguna

Laguna Nava

Pikeun ngabéréskeun rute hiking kami ngalangkungan Sierra de Gredos, kami bakal nyarioskeun ka anjeun ngeunaan jalur anu nuju ka laguna Barco atanapi Galín Gómez. Aya loba batur, tapi leuwih kami geus dipedar ka anjeun nu kawentar.

Jalur ieu ngagaduhan penyuluhan ampir dua puluh lima kilométer sareng daunna ti Palabuhan Umbrias, jangkungna ampir opat belas ratus meter. Anjeun leumpang ngaliwatan eta, anjeun tiasa ningali leuweung pinus sirah buleud jeung gunung hébat séjén Gredos kawas nu jungkrang garuda jeung Assegai. Kitu ogé, laguna séjén ngabentuk segitiga jeung El Barco. Dupi pamadegan Ksatria jeung Nava. Sanajan kitu, meureun acara pangalusna ditawarkeun ku sirkus glasier sabudeureun kahiji.

Kota ningali di Sierra de Gredos

Tapi teu sagalana alam di wewengkon istimewa ieu. Anjeun oge kudu ningali desa na di Sierra de Gredos, nu ngabentuk sintésis sampurna kalawan bentang na. Nyaan, sadaya lokasi ieu aya anu kedah dilakukeun. Tapi, sabab mustahil pikeun urang nganjang ka aranjeunna sadayana, kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha anu paling indah.

cahaya lilin

Imah Kembang

Casa de las Flores, markas Museum Kaulinan Candeleda Tin

Urang mimitian ku munisipalitas pangkidulna Sierra de Gredos. Kanyataanna, sanajan eta milik propinsi Ávila, wates jeung Extremadura. Ieu oge salah sahiji kota pangkolotna, sakumaha dibuktikeun ku benteng El Raso, asal Vetton.

Gigireun ieu, di Candeleda kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka Sanctuary Chilla, Diwangun dina abad ka-XNUMX, sanajan eta imah ukiran ti XNUMX, sarta Garéja Lady urang Asumsi, A marvel Gothic ti mimiti abad ka-XNUMX.

Ogé metot nyaéta suku Yahudi sarta Town Hall na, conto gaya Neo-Mudejar Madrid urang. Tapi bakal leuwih panasaran teh Tin kaulinan Museum, lokasina di Casa de las Flores jeung nu boga leuwih ti dua rébu lembar.

Kapal Avila

Kapal Avila

El Barco de Ávila, salah sahiji kota ningali di Sierra de Gredos

Kota ieu teu eureun ngabogaan ngaran panasaran bisa kapanggih dina Sierra de Gredos. Sanajan kitu, disebutkeun yen eta asalna tina istilah Ibéria bar, nu hartina "puncak". Mibanda lokasi husus di tepi ka walungan Tormes jeung salaku aksés ka Lebak Jerte.

Cai mibanda hiji kaliwat abad pertengahan penting nu saksi na tanjakan. Dina ieu, eta nangtung kaluar utamana dina gerbang algojo, Konstruksi Romawi kalayan arch semicircular sarta dua munara nu disimpen dina abad ka-XNUMX.

Éta sanés ngan ukur conto Abad Pertengahan di El Barco. Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka sasak romanesque jeung puri Valdecorneja, duanana ti abad ka-XNUMX. Ogé, pastikeun pikeun lalajo Alun-alun Utama kalawan Jam House jeung wangunan tina jail heubeul, markas kiwari Perpustakaan Municipal.

Sedengkeun pikeun warisan agama El Barco, anjeun boga Garéja Asumsi Lady urang, lolobana Gothic dina gaya jeung anu konstruksi dimimitian dina abad ka-XNUMX, kitu ogé padepokan San Pedro del Barco jeung Santísimo Cristo del Caño.

Arenas de San Pedro, salah sahiji desa paling geulis ningali dina Sierra de Gredos

Pasir San Pedro

Sasak abad pertengahan Hacecabos, di Arenas de San Pedro

Éta mangrupikeun ibukota kotamadya panggedéna di Sierra de Gredos, kalayan 6344 jiwa. Asal-usulna ogé kuno pisan, dibuktikeun ku deposit guha Castañarejo, Neolitikum, jeung The Berrocal, Veton.

Kami ngarékoméndasikeun nu ningali di kota Avila teh Castle of Constable Dávalos atawa Don Álvaro de Luna, diwangun antara abad fourteenth na fifteenth dina gaya Gothic. Tapi ogé Istana Mosquera, diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun infante Don Luis de Borbón, lanceukna Raja Carlos III, nuturkeun kanon neoklasik.

Sarua gothic teh Garéja Lady urang Asumsi, diwangun dina abad fifteenth jeung nu imah sababaraha ukiran nilai pisan. Di antarana, salah sahiji Virgen del Pilar ti abad ka-XNUMX. Pikeun bagian na, éta Sanctuary of San Pedro de Alcantara, Nu mangrupakeun monumen nasional, ngabogaan chapel karajaan mana santo ieu dikubur jeung imah nu Museum Seni Suci Fransiskan.

Anjeun kedahna ogé ningali sasak abad pertengahan tina Aquelcabos, abad ka-XNUMX; suku Arab jeung Yahudi heubeul, kalawan imah maranéhanana arsitektur populér, jeung gereja Our Lady of Beautiful Love sareng San Pedro Advíncula. Tapi, uih deui sakedap ka alam Sierra de Gredos, sakitar salapan kilométer ti Arenas, anjeun gaduh guha garuda, kalayan kamar spektakuler na sapuluh rébu méter pasagi pinuh ku stalagmit, stalaktit jeung curtains batu.

Kasimpulanana, seueur pisan Naon ningali di Sierra de Gredos. Kaajaiban alam na bakal ngajantenkeun anjeun kagum sareng kota-kota na bakal kaget anjeun ku jumlah ageung monumen anu aranjeunna tempatna. Tapi, ngeunaan anu terakhir, urang ogé henteu hoyong hilap semur, kalawan sampel na arsitektur populér, tina Lebak Gua, kalawan garéja Gothic geulis na tina Nativity of Our Lady, atawa tina Mombeltran, kalawan puri neguaan na tina Dukes of Alburquerque jeung imah emblazoned na. Naha anjeun henteu nyangka yén Sierra de Gredos pantes kunjungan anjeun?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)