Basisir pangsaéna di Chiclana: La Barrosa, Playa del Puerco sareng Sancti Petri

Pantai pangalusna di chiclana

Diadegkeun ku urang Fénisia dina abad ka-XNUMX SM kiduleun Cádiz, Chiclana dianggap salah sahiji kota pangkolotnas propinsi. Dina taun 1303, Fernando IV masihan lahan Chiclana ka bumi Madinah Sidonia, khusus ka Alonso Pérez de Guzman, sahingga kota ayeuna didirikeun. Mindahkeun para bangsawan sareng ledakan anu dibawa ku penjajahan Amérika, tungtungna dipasang deui sareng ngarah munculna anu monumental.

Kiwari, Chiclana ngabagéakeun sajumlah ageung wisatawan, boh nasional boh internasional, anu katarik ku iklim sareng kabeungharan alam daérah. Sareng éta, ti 203 km² anu disandang istilah kotamadya, ampir sapertilu mangrupikeun bagian tina Taman Nasional Teluk Cádiz. Pantai na, sababaraha kilométer ti daérah perkotaan, mangrupikeun salah sahiji klaim utami wisata kota sisi laut. Supados anjeun teu kakantun kasempetan pikeun ngararasakeun liburan di pasir Chiclana, Kuring bakal nyaritakeun anjeun dina pos ieu anu mangrupikeun pantai anu pangsaéna.

La Barrosa Beach

Playa de la Barrosa salah sahiji pantai anu pangsaéna di Chiclana

Sanaon ayana di daérah urbanisasi, kualitas sareng pelestarian pantai ieu luar biasa. Nyatana, éta ngagaduhan sertifikasi lingkungan sapertos Bandéra Biru, khusus pikeun pantai sareng palabuhan, sareng sasuai sareng ISO 14001, standar internasional pikeun manajemén lingkungan.

Su aksés gampang sareng lébar basisir na, anu sakitar sakitar 60 méter, ngajantenkeun a pilihan sampurna pikeun wisatawan anu milari pantai anu raoseun, anu tiasa didatangan ku mobil sareng ku rupa-rupa fasilitas, tanpa kedah mundur tina cai bersih sareng kaéndahan alam garis pantai Cadiz.

Sanaos ngagolér istirahat dina keusik emas na anu parantos pikaresepeun, La Barrosa ogé éta ngagaduhan tawaran anu pikaresepeun pikeun wisatawan anu paling aktif. Aya sakola surfing sareng kitesurf anu nawiskeun kursus sareng ngagaduhan jasa nyéwaan peralatan olahraga. Kegiatan ogé teratur anu bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun mireungeuh bentang bari ngararasakeun pangalaman anu pikaresepeun sareng pikaresepeun pusat kuda anu nawiskeun tunggang kuda sapanjang basisir.

Upami anjeun langkung seueur tempat makan sareng bar pantai, anjeun tiasa gaduh sababaraha inuman tiis atanapi bir di Pantai Mojama atanapi Albarrosa, duanana tempat sacara praktis ayana dina keusik sareng, salian ti suasana anu saé pisan, éta nawiskeun tuangeun anu megah. Hurung Promenade anjeun bakal mendakan pilihan gastronomis sanés, réstoran sareng teras-terasna ageung anu cocog pikeun nonton matahari terbenam. Entong angkat tanpa nyobian lauk goreng, piring khas daérah basisir Laut Tengah.

Pantai Puerco

Torre del Puerco di pantai Chiclana

Antara Novo Sancti Petri sareng urbanisasi Roche Pantai El Puerco ngalegaan. Ngaranna asalna tina menara anu nangtung dina lamping pantai ieu sareng anu mangrupikeun bagian tina sistem ténor nonton pantai anu Felipe II maréntahkeun diwangun dina abad ka-1811. Diwangun ku bahan-bahan anu asalna ti Romawi, menara pengawas ieu nyaksian Pertempuran Chiclana, pemberontakan militér anu diperjuangkeun taun XNUMX di caketna, dina kontéks Perang Kamerdekaan Spanyol. Mangtaun-taun saurna, éta dipaké pikeun ngendalikeun jalanna tunas, kumargi Chiclana mangrupikeun daérah anu ngagaduhan kagiatan Almadrabera anu luhur. Ayeuna, munara boga platform dina suku na anu fungsina salaku titik pangawas.

Di Playa del Puerco ogé barak Garda Sipil abad ka dua puluh dilestarikan. Wangunan anu parantos lami ditilar, direnovasi sareng usum panas kamari Grupo Azotea muka Cuartel del Mar didinya, réstoran inovatif anu ngamangpaatkeun rohangan khusus ieu salaku tanda idéntitas sareng anu nawiskeun nasabah na ménu anu teu kaéléhkeun dina salah sahiji lokasi anu paling istiméwa daérah.

Basisirna mirip pisan sareng La Barrosa, kalayan keusik emas sareng cai herang, sanaos ngagaduhan daérah anu langkung héjo, bukit pasir sareng gawir taringgul anu masihan penampilan langkung alami sareng pikaresepeun pikeun anu milari lingkungan anu langkung jauh tina urbanisasi.

Pantai Sancti Petri

Pantai Sancti Petri di Chiclana

Es salah sahiji pantai terkenal di daérah éta. Dina sababaraha kasempetan, nalika pasang surut pisan, tiasa diakses ku jalan ti La Barrosa. Pantai Sancti Petri dibagi kana dua bagian, un mimiti parawan manteng kalayan nilai ékologis anu luhur sareng a leg kadua manjang ti breakwater dugi ka lami kampung mancing di Sancti Petri. Kota ieu diadegkeun berkat padumukan pamayang jebakan anu ngahijikeun di daérah Chiclana ieu mangrupikeun industri otentik dumasar kana pelestarian perikanan sareng tuna.

Sancti Petri praktis teu aya padumukan di 1973, tapi ayeuna dina prosés pulih sareng parantos janten tempat wisata anu dipikaresep pikeun anu nganjang ka basisir Cadiz. Réstoran anu lokasina di kota nawiskeun produk seger ti laut, janten tempat anu saé pikeun ngaraosan tuangeun khas Cádiz. Windsurfing sakola, balayar sareng perusahaan éta ngatur kagiatan bahari Aranjeunna parantos ngalih ka daérah éta, katarik ku kabeungharan alamna.

Kastil Sancti Petri

Kastil Sancti Petri mangrupikeun simbol tina Chiclana

Ti pantai anjeun tiasa ningali Istana Sancti Petri, parantos kagolong kana kotamadya San Fernando, tapi anu dianggap Lambang chllana. Bénténgna diwangun dina hiji pulau alit sareng dugi ka ditu anjeun kedah ngalaksanakeunana browsing. Pikeun ngagampangkeun aksés turis, parantos didamel jeti. Nyaéta wisata kayak anu angkat ti Punta del Boquerón sareng ogé ti kota sareng éta tAranjeunna ngarah ka pulau leutik sahingga anjeun tiasa didatangan benteng.

Turret mangrupikeun bagian anu pangkolotna tina bénténg, diwangun dina abad ka-XNUMX ku Laksamana Benedetto Zacarías salami reconquest di Cádiz. Teras, dina abad ka-XNUMX, sésana didamel sareng dijantenkeun titik militér strategis nalika Perang Kamerdekaan, ogé fungsina dina waktos-waktos khusus salaku panjara pikeun tahanan pulitik jaman harita.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*