Kapal klasik naék ngaliwatan Taman Xochimilco

Leumpang ngalangkungan Xochimilco

Salah sahiji rombongan anu ngawangun Mexico City nyaéta Xochimilco. Tempatna di beulah kidul-kulon kota sareng nami asalna tina basa Nahuatl: kebon kembang.

Situs parantos sepuh pisan tapi dinten ayeuna parantos janten taman anu saé dimana urang lokal sareng wisatawan jalan-jalan sareng naék kana kapal anu ramah sareng warni. Kapal naék ngaliwatan Xochimilco parantos janten tradisi anu sajati.

Xochimilco

Danau Xochimilco

Kota Méksiko parantos diwangun dina laguna anu lega yén sateuacan datangna urang Spanyol éta parantos dikembangkeun antara saluran sareng di pulau.

Kumaha? Kecap chinampa nunjuk metoda tatanén Mesoamerika: rakit katutupan bumi dimana sayuran sareng kembang dipelak. Aranjeunna ngambang ngalangkungan situ sareng laguna sareng éta persis anu masihan Tenochtitlán ideu kota ngambang.

Xochimilco penting tina sudut pandang sajarah, budaya sareng antropologis sabab éta tempat chinampas. A) Leres, dina 1987 UNESCO dilélérkeun éta ngahargaan Warisan Dunia sahingga tempat sareng hubunganana sareng teknik lami moal leungit di kota.

Tasik Xochimilco

Danau Xochimilco

Di Lebak Méksiko aya lima situ sareng salah sahijina nyaéta Xochimilco. Éta henteu saukuran éta mangabad-abad ka pengker na parantos diréduksi janten saluran tapi éta ngajaga daérah permukaan anu tangtu sareng tetep napel kana dua danau anu sanés dina kelompok.

Ieu téh hiji danau cai tawarAnu sanésna di lebak nyaéta cai asin, tapi cai na henteu tiasa diinum. Mangabad-abad éta ngajantenkeun tatanén sareng sumber na sumber tina gunung anu caket. Nalika Méksiko ageung, cai tina sumber ieu mimiti nyayogikeun kota sareng seueur situ sareng laguna di lebak mimiti garing.

Ieu lumangsung antara akhir abad ka-80 sareng mimiti ka-XNUMX sareng supados henteu langkung ngarusak ékosistem, lauk mas sareng bakung diwanohkeun. Tangtosna, spésiés pribumi kapangaruhan ku "penjajah" ieu sareng kaayanana ngan ningkat dina taun XNUMXan nalika batréna diteruskeun ku masalah lingkungan.

Danau Xochimilco boga jero maksimum genep méter Cai dina kanal na boro-boro asalna ti Cerro de la Estrella sareng aranjeunna nampi perlakuan khusus supados henteu kacemar.

Leumpang ngalangkungan kanal Xochimilco

Parahu di Xochimilco

Dermaga anu pang caketna ka pusat tempat parahu anu ramah angkatna seueur. Aya Fernando Celada di Laguna del Toro, anjeun gaduh deui di Laguna de Caltongo, di jalan Nueva León, sareng anu sanés di tungtung Calle del Salitre sareng Calle del Nogal.

Upami anjeun henteu hoyong pendak teuing jalma Henteu disarankan pikeun ngalakukeun jalan-jalan ieu dina akhir minggu sabab mangrupakeun outlet klasik pikeun urang Méksiko sorangan. Anu istiméwa nyaéta upami dinten éta aya acara khusus sapertos Kontes Kembang Anu Paling Éndah di Ejido, tanggal 20 Méi nyaéta Fiesta de San Bernardo atanapi festival Niñopan.

Trajineras

Aya parahu unggal dinten dina saminggu, ratusan diantarana. Aranjeunna dikenal ku nami trajineras sareng aranjeunna dicét dina seueur warna anu pikaresepeun. Aranjeunna ngagaduhan nami kusabab anu bogana biasana ngabaptis aranjeunna salaku pamajikanana, kabogohna atanapi salah sahiji murangkalihna.

Harga biasana gumantung kana ukuran trajinera sareng durasi perjalanan, tapi éta sadayana masalah tawar-hawar. Anjeun tiasa jalan satengah jam, 45 menit, hiji jam, dua jam. Hal anu saé éta anjeun tiasa nyandak tuangeun sareng inuman sareng tuang nalika anjeun leumpang kumargi parahu panggedéna ngagaduhan méja di tengah tempat anu hiji dumuk sareng nampung.

Trajineras caket

Aya parahu anu gaduh band sareng musisi sareng mariachis. Anjeun tiasa masihan tip nalika aranjeunna ngalirkeun anjeun sareng bahkan nyungkeun lagu khusus pikeun aranjeunna. Terusanna geulis, parahu warni sareng anjeun tiasa ningali kota di kajauhan, bumi caket sareng kebon na anu turun kana kanal sareng kembang.

Di daérah darmaga aya pasar dimana anjeun tiasa ngagaleuh karajinan tangan sareng tuangeun. Dina usum sadayana kabuka tapi panginten upami nuju usum atanapi dina dinten minggu bakal aya anu ditutup.

Xochimilco

Tempat anu saé pikeun balanja téh Pasar Xochimilco, dua blok ku puluhan kios anu ngajual tuangeun sagala rupi, baju, kembang, barang agama sareng seueur deui. Di dieu anjeun tiasa mésér naon anu anjeun tumpak dina trajineras, `contona. Upami henteu aya parahu anu ngan ukur ngajual dahareun sareng aranjeunna henteu milampah sasaha.

Pikeun ngalengkepan leumpang anjeun tiasa nganjang ka cagar alam naon saluareun terusan éta dimana anjeun tiasa tingali kumaha téknik chinampa ieu jalan sareng upami anjeun gaduh waktos di daérah umumna aya tempat wisata anu sanés.

jarami imah ti jaman Porfirio Díaz, imah santiguas sababaraha janten toko, di jalan Pedro Ramirez del Castillo sareng jalan Benito Juarez. Nyaeta Imah Seni sareng Imah Cacique Apochquiyahuatzin.

Kuil San Bernardino

Aya ogé anu Kuil sareng Biara San Bernardino, tugu sajarah hébat. Éta diadegkeun ku Fray Martín de Valencia di 1535 sareng katingalina siga benteng, sareng bentengna. Menara loncéng ti saprak 1716 sareng gaduh jam ti 1872. Juru bungkus ti 1604 sareng mangrupikeun conto anu hadé tina sinkretisme pribumi sareng Spanyol.

Villa Pancho sareng Emiliano zapata

Anjeun oge tiasa ningali kana Réforma hotél, gedong ti mimiti abad ka-XNUMX anu janten saksi a rapat antara Pancho Villa sareng Emiliano Zapata, pamimpin Revolusi Méksiko anu hébat, sareng Capilla del Rosario anu éndah ti saprak abad ka tujuh belas.

Naha anjeun resep kasenian tina Diego Rivera sareng Frida Kahlo? Janten tong tinggalkeun perjalanan Museum Dolores Olmedo Patiño yén salian ti padamelanana ngagaduhan kebon anu saé dimana merak ngorondang leupas.

Méksiko mangrupikeun kota anu saé, tapi anjeun henteu tiasa nyarios yén anjeun ngadatanganana upami anjeun henteu ngalaksanakeun parahu ngalangkungan Xochimilco.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*