9 pilem kanggo ditonton sateuacan angkat ka Roma

Upami anjeun ngarencanakeun perjalanan ka Italia, antara sadaya kota anjeun tiasa sumping di nagara éta, Roma panginten mangrupikeun hal mandatory dina rute anjeun. Upami anjeun hoyong mendakan pilem anu tiasa ditingali sateuacan angkat ka Roma, hal anu pangpayunna urang kedah nunjukkeun ka anjeun nyaéta Kota Abadi parantos ngagaduhan partisipasi ageung dina dunya bioskop. Sareng ieu dina kasét diatur duanana dina asal usulna sareng dina konfigurasi anu ayeuna.

Ngeunaan anu baheula, malahan parantos aya genre pilem anu nyiptakeun Roma klasik: peplum. Sareng, sakumaha anu kadua, tina Neorealisme Italia kana industri tina Hollywood parantos milih ibukota Italia salaku setting pikeun seueur pilem na. Tapi, tanpa kedah silih adu, kami bakal nunjukkeun sababaraha pilem anu bakal ditonton sateuacan angkat ka Roma.

Pilem anu kedah ditingali sateuacan angkat ka Roma: ti peplum dugi ka bioskop ayeuna

Sakumaha anu parantos kami carioskeun, pilem anu anjeun kedah tingali sateuacan angkat ka Roma nyandak kota salaku setting. Tapi, salaku tambahan, seueur diantara aranjeunna anu nyababkeun éta hiji deui watak anu mangaruhan malah nangtoskeun kahirupan para protagonis. Urang bakal ningali sababaraha pilem ieu.

'Ben Hur'

Poster 'Ben-Hur'

Poster pikeun 'Ben-Hur'

Upami urang nyarioskeun ngeunaan jinis sinématografi peplum, blockbuster Hollywood ieu mangrupikeun salah sahiji conto anu pangsaéna. Disutradaraan ku William wyler sareng dibintanginya Charlton heston, Stephen boyd, Jack hawkins y Haya Harareet, dumasar kana novél homonim ku Lewis témbok.

Pilem dimimitian di Yudea taun XNUMX tina jaman urang. Aristokrat Judá Ben-Hur anjeunna dituduh sacara teu adil pikeun panolakan ka Romawi sareng dihukum galeuhan. Saatos pendak sareng Yesus Kristus sareng ngalangkungan seueur karep, protagonis sumping di Roma salaku jalma beunghar sareng pesaing di balapan kreta. Tapi anjeunna ngan ukur ngagaduhan hiji tujuan: pikeun males ka sobat dalitna Mesala, jawab panjara indung sareng adina na.

'Ben-Hur' ngagaduhan anggaran lima belas juta dolar, anu panggedéna pikeun pilem dugi ka éta. Langkung ti dua ratus padamel damel dina ngahias hiasan na, anu kalebet ratusan patung sareng frieze. Kitu ogé, saratus tukang ngaput anu tanggung jawab nyiptakeun kostum. Y adegan balap kreta Éta mangrupikeun salah sahiji anu kawéntar dina sajarah bioskop.

Pilem ieu dibuka di New York tanggal 18 Nopémber 1959 sareng janten pilem anu kadua pangluhurna dugi ka saatos 'Gone with the Wind'. Saolah-olah éta henteu cekap, anjeunna nampi sabelas Oscars, kalebet Best Picture, Best Director, sareng Best Actor. Kumaha waé ogé, éta masih dianggap salah sahiji pilem anu pangsaéna dina sajarah bioskop.

'Liburan di Roma'

Plaza de Espaà ± a

Plaza de España, dimana salah sahiji adegan paling kasohor tina 'Liburan Romawi' difilmkeun

Kasét séjén anu diarahkeun ku William wylerSanaos ku téma anu béda pisan, éta ogé mangrupikeun pilem pikeun ditingali sateuacan angkat ka Roma. Dina hal ieu, éta mangrupikeun komedi romantis anu dibéntangan Audrey Hepburn y Pék Gregory. Anu kahiji nyaéta Anna, putri anu, saatos kabur ti rorompokna, nyéépkeun siang sareng wengi di kota sapertos urang Romawi.

Éta ditémbak di studio Cinecittá anu kawéntar, caket pisan ibukota Itali éta sorangan. Dipilih pikeun tujuh Academy Awards, anjeunna meunang tilu kalebet Aktris Terbaik pikeun Audrey anu teu tiasa dilupakan. Kitu ogé, adegan sapertos hiji sareng duanana protagonis dina tangga tina Alun-alun Spanyol atanapi wisata motor parantos turun dina sajarah bioskop.

'La dolce vita', klasik anu sanés diantara pilem anu bakal ditingali sateuacan angkat ka Roma

Pamandangan ti 'La dolce vita'

Adegan anu paling kawéntar ti 'La dolce vita'

Ditulis sareng diarahkeun ku Federico Fellini dina taun 1960, éta ogé sacara saksama keprok salaku salah sahiji klasik dina sajarah pilem. Éta perdana di Festival Film Cannes taun éta sareng dileler Korma emasSanaos anjeunna kirang tuah di Oscars kumargi anjeunna ngan ukur ngagaduhan desain kostum anu pangsaéna.

Protagonisna nyaéta Marcelo mastroianni, Anita Ekberg y Anouk Aimée. Plot ieu nyaritakeun sababaraha carita mandiri anu tautan umumna nyaéta kota Roma sareng lingkunganana. Ogé dina hal ieu anjeun bakal mikawanoh adegan anu henteu kapohokeun: duanana tina protagonis mandi di Cai mancur cai.

'Dear Diary'

Poto ku Nanni Moretti

Nanni Moretti, diréktur 'Koran anu terhormat'

Pilem otobiografi anu diréktur sareng protagonisna, Nani Moretti, nyaritakeun pangalamanana di Kota Abadi. Éta diwangun ku tilu épisode mandiri sareng ngagabungkeun komedi sareng dokumenter. Ieu dirilis dina taun 1993 sareng, taun payun, éta kéngingkeun Korma emas di Cannes sareng ogé penghargaan pikeun diréktur pangsaéna.

Kacida dipikaterangna nyaéta adegan-adegan anu protagonis ngumbara kota di tukangeun Vespa na ngajelaskeun alesan kunaon anjeunna resep ka lingkungan sapertos Sasak Flaminio o Garbatella. Upami anjeun hoyong kéngingkeun inpormasi ngeunaan daérah anu kirang dikenal sareng pusat di Roma, kami nyarankeun anjeun nonton pilem ieu.

'Roma, kota kabuka'

Adegan ti 'Roma, kota kabuka'

Adegan ti 'Roma, kota kabuka'

Nada nada anu langkung saé henteu gaduh pilem ieu Roberto Rosellini perdana di 1945. Ditetepkeun dina Perang Dunya Kadua, éta nyaritakeun sababaraha carita anu protagonis aya hubunganana sareng perlawanan ngalawan Nazi.

Nanging, salah sahiji tokoh koncina nyaéta pandita bapa Pietro, Anu tungtungna ditémbak ku urang Jérman sareng mangrupikeun transkrip tina Luigi morosini, saurang ulama anu ngabantosan résistansi sareng disiksa sareng dibunuh pikeun éta.

Kitu ogé, peran tina Danas, awéwé anu dimaénkeun ku Ana Magnani. Babarengan ieu, anu matak Aldo Fabrizi, Marcello Pagliero, Nando Bruno, Harry Feist sareng Giovanna Galletti. Mangrupikeun kasét kasar anu bahkan ngagaduhan masalah sareng sénsor. Salaku imbalanna, éta diala teh Korma emas dina Festival Film Cannes.

'Dinten anu khusus'

Marcelo mastroianni

Marcelo Mastroianni, bintang 'Sapoe khusus' sareng Sofía Loren

Marcello mastroianni y Sophia Loren Aranjeunna damel babarengan dina sababaraha pilem, tapi ieu mangrupikeun pilem anu pangsaéna. Éta diatur dina taun XNUMXan, nalika fascismeu ayun-ayunan, sareng mangrupikeun potrét kritis masarakat Italia dina waktos éta.

Mastroianni maénkeun host radio dipecat kusabab homo sareng Loren maénkeun awéwé anu nikah ka pejabat pamaréntah. Duanana asup kana hubungan nalika patepung kabeneran kusabab teu saurang ogé anu ngiringan parade pikeun ngahargaan ka Hitler dina 1938 Méi XNUMX.

Sutradara pilem éta Ettore scola, anu ogé kolaborasi dina naskah. Salaku panasaran, anjeunna maénkeun peran pendukung dina pilem Alessandra mussolini, incu awewe tina diktator fasis. Dileler sacara lega, éta ngala dua nominasi Oscar: palaku pangsaéna sareng pilem basa deungeun anu pangsaéna, sanaos pamustunganana henteu meunang.

'Ka Roma kalayan cinta'

Roberto Benigni

Roberto Benigni, salah saurang protagonis 'A Roma con amor'

Langkung nembé pilem ieu diarahkeun ku Woody Allen, sabab dirilis dina 2012. Mangrupikeun komedi romantis anu nyaritakeun opat carita sadayana anu ngagaduhan Kota Abadi salaku setting na dipuseurkeun kana téma minuhan pribadi sareng kawéntar. Salah sahiji protagonis, produser musik anu namina Jerry, dimaénkeun ku Allen nyalira.

Anu sanésna nyaéta Jack, murid arsitéktur anu dimaénkeun ku Jesse Eisenberg; Leopoldo, saurang lalaki anonim anu ujug-ujug janten fokus média sareng anu ngempelkeun Roberto Benigni, sareng Antonio, peran anu anjeunna lakukeun Alessandro tiberi. Babarengan sareng aranjeunna, Penelope Cruz, Fabio Armilato, Antonio Albanese sareng Ornella Muti muncul.

'Keindahan anu saé'

Toni Servillo

Toni Servillo, bintang 'The great beauty'

Kontémporér sareng anu sateuacana, sabab dirilis dina 2013, nyaéta pilem ieu anu diarahkeun ku Paolo Sorrentino, Anu ogé nyerat naskah disarengan Umberto Contarello. Sareng éta ogé ngagaduhan titik sopan santun.

Di Roma anu dirusak ku ferragosto, wartawan sareng panulis anu frustasi Jep Gambardella Éta aya hubunganana sareng karakter wawakil anu béda dina bidang sosial anu luhur. Predata, politikus, penjahat kerah bodas, palaku sareng individu sanés ngadamel rencana ieu anu lumangsung di istana anu mewah sareng villa anu megah.

Bentang pilemna Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina ferilli, Galatea ranzi y Carlo Buccirosso, diantara juru basa sanésna. Dina 2013 anjeunna dilélérkeun ka Korma emas Cannes na, teu lami saatos, sareng Oscar kanggo pilem bahasa asing anu pangsaéna. Tapi hal anu paling penting nyaéta pembaruan plot 'La dolce vita', anu parantos kami carioskeun.

'Accatone', potrét di pinggiran kota

Poto ku Piér Paolo Pasolini

Piér Paolo Pasolini, diréktur 'Accatone'

Hiji anu diarahkeun ku Pier Paolo Pasolini, salah saurang inteléktual anu paling terang kumaha néwak hakékat Kota Abadi, leres yén anjeunna diayak ku sudut pandangna anu khas.

Kami tiasa nyaritakeun ngeunaan sababaraha kasét, tapi kami parantos milih ieu kusabab éta mangrupikeun potret Romawi marginal. Accatone mangrupikeun pimp ti pinggiran kota anu henteu liren kalaparan, sapertos kelompok babaturanna. Mampuh ngalakukeun nanaon sateuacan damel, anjeunna teras-terasan nyarios sareng mendakan awéwé énggal kanggo dieksploitasi.

Sakumaha anjeun tiasa tingali tina alur, éta mangrupikeun potret kejam di alam dunya Romawi taun XNUMXan. Inuman tina Neorealisme Italia sareng diinterpretasi ku Franco Citti, Silvana Corsini, Franca Pasut y Paola Guidi diantara juru basa sanésna. Salaku panasaran, kami bakal ngawartosan éta Bernardo Bertolucci anjeunna damel salaku asistén diréktur pilem éta.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal éta pilem kanggo ditingali sateuacan angkat ka Roma. Aranjeunna mangrupikeun bagian perwakilan pikeun sadaya jalma anu ngagaduhan Kota Abadi salaku panggung atanapi bahkan salaku saurang protagonis deui. Nyatana, urang tiasa nyebatkeun batur sapertos 'Malaikat sareng Setan'ku Gregory Widen; 'Peuting Cabiria'ku Federico Fellini; 'Beautifull'ku Luchino Visconti atanapi 'Dahar Doakeun Cinta'ku Ryan Murphy.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*