6 tempat di Catalan Pyrenees anu anjeun kedahna mendakan

Gambar | Pixel

Di beulah kalér samenanjung Iberia, antara Andorra, Spanyol sareng Perancis, nyaéta Pyrenees, bentang gunung anu dugi ka 430 kilométer ti Laut Tengah dugi ka Pagunungan Cantabrian. Di daérah Catalan, di propinsi Gerona sareng Lleida, kaéndahan bentang sareng kampung-gunung di gunung matak pikaresepeun pikeun ditingali dina usum naon waé dina sataun. Tempat-tempat naon anu disarankeun ku anjeun didatangan nalika liburan ka Catalan Pyrenees?

Gambar | Wikipedia

Vielha

Vielha mangrupikeun ibukota kota Pyrenean alit di Lembah Arán, di Lleida, anu perenahna di luhurna 974 méter sareng dikurilingan puncak anu ngaleuwih ti 2.000 méter. Mangrupikeun kota anu sepi sareng tradisional anu ngagaduhan tempat ampir satengah penduduk lebak.

Imah kai sareng batu na ogé gunung bentang ngajantenkeun Vielha tempat anu endah pikeun didatangan. Jalan-jalan anu langkung ageung kontras sareng anu langkung sempit sareng sadayana ngawangun jaringan komérsial anu pikaresepeun khusus pikeun olahraga gunung sareng petualangan kumargi ngagaduhan sababaraha tempat ski caket dieu Nanging, di Vielha ogé aya seueur réstoran anu menawan dimana anjeun tiasa ngaraosan asakan lokal.

Tina sudut pandang budaya, sababaraha tempat wisata di Vielha nyaéta garéja Sant Miquèu, gedong palabuhan aula kota, kantor wisata atanapi gedong kantor pos di jerona nyaéta Christ of Mijaran ti abad ka-XNUMX. Imah gedong Ço de Rodès, Museum Wol sareng Museum Ethnological mangrupikeun situs sanés anu ngalengkepan kunjungan éta.

Gambar | Pyrenees gaib

Camprodon

Di daérah Ripollés, di propinsi Gerona, Camprodon ayana, hiji kotamadya anu éndah di tebing Walungan Ter sareng di handapeun gunung anu tempat anu narik ati pikeun para penggemar hiking sareng olahraga petualangan, kumargi di caket dieu aya sababaraha jalur sareng rute pikeun mikaresep alam.

Kota ieu di Catalan Pyrenees asalna di Abad Pertengahan sareng ngagaduhan daya tarik anu pikaresepeun pikeun didatangan. Lambang na nyaéta Pont Nou, sasak batu ti abad ka-XNUMX ti saprak anjeun ngagaduhan pandangan anu saé tapi tempat-tempat anu sanés didatangan nyaéta biara Sant Pere, garéja Santa María, biara Carmen atanapi Paseo de la Font Nova.

Sapertos Vielha, caketna sareng sababaraha lamping ski ngajantenkeun janten kota anu populér nalika usum salju pikeun latihan olahraga khas musim ieu.

Gambar | Wikipedia

Taman Alam Alt Pirineu

Éta taman alam pangageungna di Catalonia berkat langkung ti 60.000 héktar na dibagi janten dua daérah ilerdéns: Pallars Sobirá sareng Alt Urgell. Éta didamel taun 2003 pikeun ngalestarikeun leuweung Catalan Pyrenees (cemara, pinus beureum sareng hideung) ogé fauna asli na (kijang, babi hutan, kijang roe, partrid bodas, otter sareng biruang coklat sareng sajabana).

Gambar | Wikipedia

Taull

Lokasina di propinsi Lleida, éta mangrupikeun tujuan anu paling luar biasa pikeun didatangan salaku bagian tina rute garéja Romanesque di Vall de Boí. Di tempat ieu dikurilingan alam sareng tiiseun anjeun tiasa resep niténan lingkungan anu unik.

Patali sareng budaya, kota ieu di Catalan Pyrenees ngagaduhan dua permata seni Romanesque sapertos garéja San Clemente sareng Santa María, duanana nyatakeun Situs Warisan Dunya ku Unesco sareng kagolong abad ka-XNUMX.

Kasohor lukisan témbok di sirah garéja San Clemente (Pantocrator, rasul, wali sareng adegan tina Alkitab sareng Apocalypse) anu dianggap salaku karya agung seni Romanesque Éropa. Éta ogé pantes nepi ka munara bel na kusabab ti dinya anjeun gaduh pandangan éndah ka lebak.

Gambar | Wikipedia

Lívia

Ieu mangrupikeun kota anu sanés di Catalan Pyrenees anu pantes didatangan. Tempatna di propinsi Gerona, caket pisan sareng Perancis sareng anu lirén janten milik nagara ieu dina abad tujuh belas saatos Perjangjian Pyrenees.

Imah na didamel tina batu, sapertos ogé trotoar jalanna, anu masihan tampilan anu khas pisan. Diantara tempat wisata utama na nyaéta gereja sapertos kastil gothic di La Mare de Dèu dels Ángels, apoték abad ka-XNUMX na, anu pangkolotna di Spanyol, dirobih janten musium, sareng istana Llívia anu tempatna anjeun tiasa ningali sakumna kampung gunung sakurilingna.

Gambar | Wikipedia

Taman Pengetahuan Alam Cap de Creus

Di belah kalér Kosta Brava mangrupikeun kaajaiban alam Gerona: Taman Alam Cap de Creus, taman maritim sareng daratan munggaran di Catalonia. Lokasina di wétaneun Catalan Pyrenees, éta ngawangun bentang teluk, teluk, batu sareng gawir 10.800 héktar lahan sareng 3.000 héktar laut.

Pedalaman taman alam ieu mangrupikeun surga padang rumput hejo sareng leuweung anu tiasa dikenal ngalangkungan rute sareng wisata.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*