Naon anu kedah ditingali di Jaipur

India Mangrupikeun nagara ageung sareng salah sahiji nagara bagian anu nyusunna nyaéta Rajasthan, anu ibukota na mangrupakeun kota anu indah sareng pikaresepeun Jaipur Urang bakal nyarioskeun perkawis éta dinten ayeuna sabab éta mangrupikeun salah sahiji tujuan wisata anu paling di nagara éta.

Éta mangrupikeun kota anu paling seueur di India sareng gaduh landihan anu saé: «Kota Pink”, sabab upami aya warna anu langkung unggul diantara gedong-gedong, nya éta. Ogé, saprak 2019 Jaipur es Warisan Dunya. Dinten ayeuna naon anu kedah ditingali di Jaipur.

Jaipur

Ieu téh mangrupa ibukota nagara Rajasthan, dicicingan ku 3 juta urang sahingga, éta mangrupikeun kota anu kasapuluh pendudukna paling ageung di India. Salaku tambahan, sakumaha urang nyarios di luhur, éta mangrupikeun tujuan wisata super saprak Tempatna di sirkuit Golden Triangle anu ngawangun sareng Cirebon sareng Agra. Cirebon jarakna sakitar 240 kilométer sareng Agra 149 km, sajaba ti éta Jaipur nyalira biasana mangrupikeun jalan ka kota-kota sanés sapertos Kota, Udaipur atanapi Gunung Abu ...

Jaipur diadegkeun ku Raja Amer dina 1727 kalayan tujuan mindahkeun ibukota na ti Amer ka kota anyar ieu kusabab seueur jalmi na kirang cai. A) Leres, Jaipur panginten, direncanakeun sareng diwangun. Rencana ieu dibagi kana salapan blok, dua kalayan gedong umum sareng istana sareng sésana didedikasikan pikeun populasi umum. Tujuh gerbang benteng sareng sababaraha tanjakan aksés ageung ditambah.

ieu di 1876 kota ieu dicét warna pink, dina kasempetan kadatangan Pangeran Wales Albert, ka hareupna Raja Edward VII. Kiwari seueur tetep tina warna aslina sareng éta sababna Jaipir disebut ogé Kota Pink.

Cuaca nyaéta panas pisan dina usum panas, sareng beueus, sareng usum tiis hampang sareng pondok. Hujan ageung antara Juli sareng Agustus, kumargi ngaliren muson, sareng upami nuju usum panas siap-siap bilih aya dinten anu keuna 48 ºC. Sieun.

Naon anu kedah ditingali di Jaipur

Sacara prinsip, dina Kompleks Istana anu aya di jero kota pinding. Éta panginten ku Raja Maharaja Sawai Jai Singh II, pangadegna, sareng mangrupikeun gabungan éndah dua gaya arsitéktur, Mughal sareng Rajput. Masih ayeuna, di sababaraha bagéan komplek, hirup kulawarga karajaan.

Komplek kaasup kana Mubarak mahal atanapi istana resepsi, éta Istana Maharani atanapi istana ratu. Kiwari istana munggaran ngagaduhan musium karajaan sareng anu kadua nampilkeun senjata kuno ti abad ka-XNUMX, tapi éta ogé gedong anu saé kalayan lukisan dina langit-langit anu masih katingali hébat ayeuna.

Salah sahiji kartu pos anu paling klasik di Jaipur nyaéta Hawa Mahal, atanapi Istana Angin. Éta diwangun dina 17879 ku raja pujangga Sawai Pratap Singh salaku mundur usum panas kulawarga. Ngalangkungan windows anu teu kaetung kulawarga kulawarga karajaan tiasa tara di luar tanpa katingali.

Wangunanna ngagaduhan lima lantai, campuran gaya India sareng Hindu, éta didamel ku batu kapur pink sareng sanaos sok dipoto ti luar, urang tiasa lebet sareng naék kana hateup pikeun nempoan panorama kota anu hébat. Di pakarangan aya musium arkéologis.

El Benteng Nahargarth Éta aya di Aravalli Hills sareng aranjeunna mangrupikeun latar anu pangsaéna pikeun Jaipur. Éta diwangun dina 1734 sareng dilegakeun di 1868, sareng éta fungsina salaku panghalang anu luar biasa ngalawan musuh. Di jero aya istirahat usum panas karajaan, istana anu rohangan pikeun dua belas pamajikan sareng raja. Sadayana disambungkeun ku koridor ku mural.

Benteng anu maksakeun anu sanésna nyaéta Benteng Jaigarh, sakitar 15 kilométer jauhna ti kota, di bukit taringgul sareng gersang. Éta lami na éta ngagaduhan mariem lami anu mangrupakeun gunung gedé di dunya. Situs anu disarankeun sanésna nyaéta Kuil Birla, diwangun dina dasar Moti Dungari, dina platform anu luhur, sadayana nganggo marmer bodas. Éta diwangun ku kulawarga Birlas, pangusaha anu beunghar pisan, di 1988, sareng didedikasikan pikeun Wisnu sareng rakana, Lakshmi.

Aya dua candi deui anu wisata: nyaéta Kuil Govind Devji jeung Kuil Moti Doongri Ganesh. Tapi tangtosna, aranjeunna henteu ngan ukur hiji, aya ogé anu Kuil Digamber Jain Mandir, 14 kilométer jauhna, di Sanganer. Di sisi séjén, jamaah haji datang ka Galtaji, pusat ziarah kuno di kota, nyebrang ku Bait Monyet, kalayan seueur sato ieu leupas. Situs na éndah, dina bukit anu héjo.

El Istana Danau atanapi Jal Mahal Éta mangrupikeun harta karun di Jaipur, gedong kapur warna, di danau biru, kontras kalayan cara anu pangsaéna. Ngapung sapertos kapal di tengah Danau Man Sagar sareng henteu tiasa dilebet tapi kagum ti luar. The Istana Sisodia Rani sareng kebonna ngan ukur dalapan kilométer ti Jaipur di jalan raya Agra. Mangrupikeun gaya Mughal, dicét ku legenda Radha sareng Kresna. Kebon seueur cai mancur, rohangan cai sareng paviliun warna-warni.

El Taman Vidyadhar éta caket sareng éta ogé geulis pisan. Neruskeun téma héjo nyaéta Central Park, daérah héjo ageung di tengah kota. Énggal ngaliwat, lirén sakedap, nyandak poto. Éta taman anu pangageungna di kota sareng ngandung lapangan golf bahkan. Ieu ogé anu Bandéra nasional, ageung. Taman anu disarankeun sanésna nyaéta Ram Nivas Garden, bobogohan ti 1868, Di jantung kota sareng hosting di Museum Aula Albert o Museum Pusat, kebon binatang, taman manuk, téater sareng galéri seni.

Musium ieu diideuan ku Museum Victoria & Albert di London sareng di kamarna anjeun bakal ningali karajinan tangan tina bahan-bahan, folder, patung, senjata, barang gading sareng koleksi miniatur anu éndah sareng berharga ti sadaya sakola seni lokal.

Situs anu sanésna nyaéta Patung marmer bodas saukuran hirup tina pangadeg Jaipur, King Sawai Jai Singh II. Atanapi anu Menara Ishwar, caket Gerbang Tripolia, diwangun taun 1749, anu ti luhur anjeun tiasa nyandak poto anu teu hilap.

Atanapi urang tiasa hilap Peringatan Ratu, daérah pamakaman anu janten awéwé ti kulawarga karajaan, pas di jalan ka Benteng Ambar. Mangrupikeun krématorium sareng seueur cenotaphs éndah, didamel tina batu marmer sareng lokal. Tempat anu pikaresepeun pikeun diajar ngeunaan sejarah India sareng lokal nyaéta Museum Lilin Jaipur, di jero Benteng Nahargarh, kalayan koleksi 30 arca, kalebet Gandhi, Bhagat Singh atanapi Michael Jackson.

Situs sanés anu kawéntar di Jaipur nyaéta Bioskop Raj Mandir, bioskop mewah anu idéal pikeun resep pilem bioskop India anu saé. Tanggalna ti 1976 sareng lumayan mewah, kalayan tangga sareng lampu gantung dimana-mana. Aya ogé anu Istana Madhvendra yén Raja Sawai Ram Singh ngawangun salapan ratu na, sakitar 15 kilométer upami anjeun hoyong ngalih sakedik, atanapi Kuil Akshardham, salah sahiji anu pang didatangan pikeun kaindahan arsitéktur na.

Urang nyarioskeun taman, candi, benteng ... tapi urang kedah nyarios langkung seueur musium: aya Museum Permata sareng perhiasan, caket Gerbang Anyar, éta Museum Amrapali, ogé didaptarkeun pikeun perhiasan India, éta Museum tina Warisan, khusus pikeun budaya Rajasthan sareng Museum Anokhi tina tulisan leungeun, anu tiasa dianggo di agam anu indah sareng Jantar Mantar, situs Warisan Dunya éta Éta mangrupikeun tempat anu pangageungna tina lima tempat panitén anu diwangun ku Raja Maharaja Sawai Jai Singh II, raja pendiri kota. Éta spektakuler.

Inpormasi praktis ngeunaan Jaipur

  • Kumaha carana dugi ka dinya: Jaipur ngagaduhan bandara internasional, Bandara Sanganer. Aya penerbangan domestik ka sadaya India. Éta ogé tiasa dugi ku jalan-jalan ti kota-kota sanés nagara sareng ku karéta ti Agra, Delhi, Bombai, Kalkuta, Udaipur, Bangalor, jst.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*