Rencanana perjalanan anu saé pikeun Malta

Wisata ka Malta

Malta mangrupikeun tujuan anu cocog pikeun istirahat anu pondok, sabab dina waktos anu singget urang tiasa ngaraosan tempat éta. Salaku tambahan, ieu pulau mediterania Éta ogé tiasa didatangan dina usum low, sabab urang tiasa terasrasakeun tempat-tempat anu katingali sareng bentang anu indah. Upami urang ngamangpaatkeun usum handap urang ogé bakal ngagaduhan harga anu hébat sareng kaunggulan yén moal aya ramé.

En Malta Panonpoé manceran ampir sapanjang taun, janten urang tiasa nikmati jalan-jalan anu pikaresepeun, dinten-dinten di pantai sareng ruteu anu hébat pikeun ningali sadaya juru tanpa hariwang ngeunaan cuaca, alesan sanés nyandak sababaraha tikét ka Malta. Nyiapkeun perjalanan anjeun sareng milari sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ningali pulau Mediterania anu hébat ieu.

Dimana cicing di Malta

Di Malta kami tiasa milarian akomodasi di panjuru pulau, tapi anu leresna aya tilu tempat dimana biasana dipilarian sabab aya langkung seueur tawaran. Daérah Sliema kasohor pisan, caket ka Valletta, dilayanan ku angkutan sareng janten tempat anu sepi dimana anjeun tiasa istirahat peuting. Saint Julians mangrupikeun tempat anu dipikahoyong ku nonoman, sabab mangrupikeun daérah kahirupan wengi. Pilihan sanésna nyaéta tetep di pusat bersejarah Valletta, tapi anu leresna nyaéta milarian tempat anu murah bakal sesah, kecuali upami urang indit dina usum low. Nalika milih akomodasi urang kedah mikirkeun naha pantes janten caket pisan pikeun ngahindaran transportasi umum atanapi aya di daérah anu langkung mirah tapi aya hubunganana ogé.

Ngiringan Malta

Kami gaduh sababaraha pilihan anu kedah dipertimbangkeun nalika ngalih ngurilingan Malta. Di daérah anu paling sentral nyaéta dimungkinkeun pikeun nganggo beus, sanaos sacara umum éta henteu épéktip sapertos di nagara sanés. Taksi biasana lumayan mahal, janten kami pikir éta pilihan anu pangsaéna. Salah sahiji hal anu dilakukeun ku jalma nyaéta nyéwa mobil ngalih sacara bébas di sakuliling pulau, kusabab éta henteu mahal sareng urang ogé hilap ngantosan di halteu. Tangtosna, urang kedah émut yén di dieu urang ngajalankeun sapertos di Inggris, janten upami urang kirang dina prakna bakal ngaluarkeun urang ti mimiti. Janten pulau alit urang ogé tiasa mendakan perjalanan nganggo kapal féri atanapi parahu alit kanggo angkat ti hiji sisi pulau ka sisi anu sanés.

Detil sanés perjalanan

Iinditan ka Malta hartosna ngumbara ka salah sahiji nagara Uni Éropa, janten upami urang lebet ka dinya urang moal butuh nanaon salian ti DNI pikeun ngumbara. Sedengkeun pikeun mata uang, nganggo euro. Perawatan médis ditutupan ku kartu kaséhatan Éropa, anu urang kedah nyungkeun sateuacan perjalanan.

Naon anu kedah ditingali di Malta

Malta sanés pulau anu ageung pisan, anu tiasa urang tingali dina sababaraha dinten upami urang ngawatesan diri ka tempat anu paling seueur wisata, ogé nganjang ka pulau-pulau leutik anu paling caket. Kami kedah khusus bakalan waktos ka ibukota Valletta, pusat anu penting pisan pikeun nikmati daérah sajarah sareng jalan-jalan éndah.

Valletta

Valletta

La Valletta nyaéta ibukota Malta, tempat anu henteu lega teuing, tapi ngagaduhan sababaraha tempat anu kedah ditingali. Benteng St. Elmo, gaya Baroque St John's Co-Cathedral sareng sababaraha musium, sapertos arkéologi.

Pulo Comino

Pulo Comino

La Pulo Comino Éta mangrupikeun tempat anu henteu dicicingan tapi nampi kunjungan wisatawan kalayan feri anu angkat ti Malta. Anjeun tiasa ngadatangan sadinten anu saé, khususna dina usum panas, pikeun mandi di Blue Lagoon anu kawéntar ku cai anu bersih sareng jelas.

Pulo Gozo

Urang ogé tiasa nyandak kapal pikeun angkat ka Pulo Gozo salajengna, dimana aya ibukota, Rabat lami, dinten ayeuna disebat Victoria. Di tempat ieu anjeun tiasa ningali Katedral Santa María atanapi Istana Uskup. Pulo ieu mangrupikeun Jandela Biru anu kawéntar, anu bakal kami diskusikeun di handap.

Jandéla biru

Jandéla biru

Pikeun sadayana anu ngarepkeun ningali éta Jandéla Azure anu kawéntar dimana adegan ti Game of Thrones ogé ditémbak, aya béja anu goréng. Sareng éta jembatan batu alam ieu ambruk taun ka tukang dina badai anu kuat kalayan ombak anu padet, ningal Malta tanpa salah sahiji lambang ciri na. Ayeuna Jandéla Biru ieu ngan ukur tiasa ditingali dina poto, tapi urang tiasa nganjang ka tempat éta pikeun ningali kumaha ayana, sabab éta masih mangrupikeun daérah kaindahan alam anu gedé pisan.

Kota Malta

Rabat

Di Malta anjeun tiasa didatangan sababaraha kota, sajaba ti Valletta, sapertos Senglea, anu ngagaduhan benteng anu lami kalayan pandangan anu saé. Cospicua mangrupikeun kota kuno anu sanés kalayan bastions, garéja sareng seueur tempat pikeun didatangan pikeun diajar ngeunaan sajarah Pulo Jawa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*