Salam ka Surya di Zadar, Kroasia

Di kota Kroasia of Zadar, Di basisir Laut Adriatik, aya janji anu teu pikaresepeun nalika dinten parantos réngsé. Mangrupikeun pamasangan anu spektakuler anu aya di sisi laut kota, karya arsiték lokal Nikola Dasar. Nami Anjeun: Salam kanggo Matahari, atanapi "Salam ka Surya".

Naon anu urang mendakan aya langkung ti tilu ratus piring gelas multi-lapisan disusun dina bunderan. Pelat-pelat ieu nutupan sél surya anu nyerep sinar panonpoé nalika siang sareng, saatos surup, ngahasilkeun cahaya anu caang, pertunjukan animasi anu dikuatkeun ku énergi anu diserep siang sadidinten. Énergi surya anu diserep ku panel surya henteu ngan ukur dianggo pikeun nempokeun pameran ieu, tapi ogé pikeun menerkeun bagian ti basisir Zadar. Pintonan diperkirakeun ngahasilkeun sakitar 46.500 kWh listrik per taun.

Bunderan cahaya ieu diaméterna 22 méter sareng dikurilingan ku cingir logam ukiran ku nami-nami terkenal Santoral (Kroasia mangrupikeun nagara anu ngagaduhan tradisi Katolik) sareng tanggal péstivalna. Ogé kalebet kana prasasti nyaéta data ngeunaan turunna Matahari ti belah kalér atanapi kidul khatulistiwa, ogé jangkungna meridian Surya dina tanggal unggal dinten santo. Salam ka Matahari sababna jenis kalénder bercahya ageung.

Di caket dieu mangrupikeun pamasangan seni anu kasohor sareng sohor ku Nikola Basic: éta Organ Laut, perenahna di beulah kulon promenade, anu sanés ngan ukur alat musik masif anu diwangun ku 35 tabung panjangna béda, diaméter sareng condong anu ngarobah wirahma gelombang janten mélodi.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*