sasak Romawi kawentar

Sasak Alcantara

aya loba sasak Romawi kawentar sakuliah Éropah. Kanyataanna, Latins éta insinyur hébat sarta ngawangun pameuntasan ngaliwatan walungan nu geus lumangsung salila sababaraha abad. Hatur nuhun kana kaahlianna, urang masih resep ningali sasak ieu di seueur kota ayeuna. Sareng sababaraha di antarana masih dianggo.

Logis, bagian alus tina constructions ieu kapanggih dina ayeuna Italia. Tapi aya ogé anu megah di tempat-tempat sanés anu tunduk kana dominasi Romawi, tanpa leuwih jauh, España. Di nagara urang maranéhna ogé conserve saluran cai kawas di Segovia atawa sésa-sésa konstruksi Latin séjénna saperti Amfiteater Tarragona komo sakabéh kota kawas nu Hispalis Sévilla. Tapi tanpa ado salajengna, hayu urang ngobrol ngeunaan sasak Romawi kawentar. Ogé, di unggal tempat dimana aranjeunna, urang bakal nyandak kasempetan pikeun nyandak tur pondok tina monumen maranéhanana séjén.

Sasak Romawi Alcantara

Témbongkeun sasak Alcantara

Sasak Alcantara

Urang ngawitan tur urang naon sugan kawentar di Spanyol. Ieu sasak Alcántara, anu perenahna di kota Cáceres jeung ngaran anu sarua dina Walungan Tagus. Eta geus tanggal sabudeureun taun 103 sanggeus Kristus na masih nangtung kaluar kiwari pikeun magnificence na.

Ieu diwangun ku genep arches semicircular dina jangkungna béda. Sabalikna, ieu disusun dina lima pilar kalayan buttresses anu luhur. Ogé, di tengah platform na anjeun bakal ningali Lengkungan Trajan sarta di lawang na ti sisi Alcantara aya kuil leutik. Anjeun bakal kaget ku kaayaan konservasi anu sampurna. Sanajan kitu, eta geus disimpen sababaraha kali.

Wangunan ieu bagian tina ngaliwatan Norba, nu numbu wewengkon jeung Lusitania jeung, kahareupna komunikasi ieu jeung pangpentingna Via de la Plata. Sasak éta panjangna ampir dua ratus meter sareng jangkungna ampir genep puluh meter.

Di sisi séjén, saprak anjeun di Alcantara, kami mamatahan anjeun ogé nganjang ka Sasak Segura, ogé ti jaman Romawi, sanajan leuwih hina ti nu saméméhna. Anjeun oge kudu ningali gereja tina Santa Maria de Almocovar jeung San Pedro de Alcantara, diwangun dina abad twelfth na seventeenth mungguh. Tapi, luhureun sakabeh, ulah poho nganjang puri jeung dipager bastioned naogé spektakuler Convent of San Benito, kalawan galeri neguaan miboga Carlos V na cloister na.

Pont du Gard de Nîmes

sasak gard

sasak Gard urang

Kota Perancis tina Nimes Éta mangrupikeun kota Romawi anu penting. Diduduki ku urang Latin sakitar taun 120 SM, aranjeunna ngarobih janten pusat komunikasi anu penting. Pangwangunan Pont du Gard digolongkeun kana kontéks ieu.

Rasa panasaran utamina nyaéta kanyataan yén éta sanés konstruksi otonom, tapi ngabentuk gabungan sareng anu maksakeun. torowongan keur cai anu mawa cai ka kota. Ieu diwangun dina abad kahiji sanggeus Yesus Kristus jeung meunang ngaranna tina walungan nu eta ngaheéat. Panjangna ampir tilu ratus méter sareng jangkungna kira-kira lima puluh méter sareng disusun dina tilu tingkat.

Salaku panasaran, kami bakal ngabejaan Anjeun yen eta diwangun tanpa ngagunakeun mortir. Batu-batu na, aya anu beuratna genep ton, dihijikeun ku staples beusi. Nyatana, éta mangrupikeun padamelan rékayasa anu rumit anu peryogi parancah pajeulit pikeun ngadukung struktur nalika didamel. Jeung partisipasi ampir sarébu pagawé.

Di sisi séjén, saprak anjeun aya di Nimes, ulah poho pikeun didatangan monumen séjén ti jaman Romawi. Di antarana, nu pakalangan atanapi amphitheater, diwangun dina taun anu sarua sakumaha sasak. Sareng ogé Maison Carree, kuil spektakuler, jeung Menara Magna, nu éta bagian tina témbok jeung perenahna di Gunung Cavalier.

Tungtungna, kami mamatahan anjeun ningali Katedral Basilica of Our Lady jeung Saint Castor, a permata Romanesque (eta oge bagian Gothic) anu diwangun, persis, dina hiji kuil Latin heubeul.

sasak trier

sasak trier

Salah sahiji sasak Romawi kawentar: Trier

Sasak Romawi ieu pangkolotna di Jerman, sabab ayana di kota Trier, ayana di nagara bagian Rhineland-Palatinate. Éta meuntas walungan Moselle sareng panasaran yén éta mangrupikeun katilu anu diwangun di dinya dina jaman Latin. Saméméhna aya dua batur anu dibongkar pikeun ngawangun hiji kami dibere ka anjeun.

Linggih dina pilasters kuat, éta ngabentuk, babarengan jeung monumen séjén di kota, grup nyatakeun hiji Situs Warisan Dunya. Di antara ieu, anjeun ogé tiasa ningali aranjeunna ti jaman Romawi sapertos Amfiteater, las Mandi Kaisar atawa Porta Nigra. Tapi ogé engké sapertos maksakeun Katedral San Pedro atanapi garéja Our Lady.

Teu heran, Trier éta salah sahiji ibukota disebut tetrarki. Ieu diciptakeun ku Diocletian pikeun mingpin Kakaisaran Romawi dina abad katilu saatos Kristus. Sareng nampi nami éta sabab ngagaduhan dua kaisar utama sareng dua caesar minor.

sasak batu verona

Sasak batu Verona

Sasak Batu Verona

Logis, upami urang ngobrol ngeunaan jaman Latin, sakumaha anu urang nyarios, seueur sasak Romawi anu kasohor aya di Italia. Ieu kasus sasak batu Verona, diwangun pikeun bentang nu Walungan Adige. Éta ukuran panjang salapan puluh lima méter sareng lebar opat méter sareng ngagaduhan lima arcade ageung.

Di jaman Romawi, Verona ngagaduhan tujuh sasak, sanaos batu hiji-hijina anu tetep. Sanajan kitu, kota Veneto nawarkeun maneh loba keajaiban lianna. Salaku conto, téater Romawi jeung amphitheater, dating ti abad ka-XNUMX SM atawa puri san pedro. Kitu ogé, anjeun tiasa nganjang ka impressive Katedral, ditutupan ku marmer bodas jeung pink; éta munara lamberti, ti abad pertengahan, atawa populér Basilika San Zeno.

Sanajan kitu, Verona geus salawasna numbu ka Romeo y Julieta. Imah anu terakhir ogé tiasa didatangan, kalayan balkon anu kasohor, sanaos kanyataanna, dina hal ieu, sajarahna dumasar kana campuran fantasi sareng kanyataan.

Sasak Aelian

Sasak Aelian

Sasak Aelius di Roma

Di antara loba sasak Latin nu preserves Roma ieu, meureun, nu pangalusna dipikawanoh tur, tanpa ragu, salah sahiji anu pang spektakuler. Ogé katelah sasak Sant Angelo sabab diwangun pikeun ngahontal puri homonim.

Akibatna, duanana konstruksi ditugaskeun ku kaisar Adriano dina abad kadua sanggeus Kristus. Cai mibanda ogé sababaraha arcade, Tapi hal paling impressive ngeunaan éta téh nya éta katutupan di marmer travertine. Aya ogé sababaraha arca malaikat dina balustrades samping na.

Ayeuna, éta pedestrianized sareng nawiskeun anjeun pandangan anu megah, tepatna, tina puri Sant Angelo. Dina naon waé, sakumaha anu kami nyarios, éta mangrupikeun salah sahiji sasak Romawi di Kota Abadi. Kami ogé mamatahan anjeun ningali éta sasak Cestiuséta Emilioéta Fabricio jeung, luhureun sadayana, Neronian, nu numbu ka Champ de Mars jeung Vatikan sarta ogé impressive.

Sasak Tiberius

Sasak Tiberius

Sasak Tiberius

Urang ayeuna ngumbara ka kota Rimini ngabejaan Anjeun tentang Sasak Tiberius, réngsé dina abad ka-XNUMX sanggeus Kristus dina mandat kaisar anu mere eta ngaranna. Anjeunna diangkat pikeun nyalametkeun teh walungan marequia kalawan batu ti Istria, sanajan mucunghul leuwih austere ti sasak Romawi séjén.

Éta ngagaduhan lima lengkungan satengah bunderan sareng dua jalan anu kasohor dina waktos éta: éta Emilia, nu ngarah ka Piacenza, jeung popilia, anu bade ka Ravenna. Salaku kalawan kota sejen, sasak teu hijina monumen Romawi di Rimini. Anjeun oge bisa nganjang ka amfiteater, ti abad kadua sanggeus Kristus, jeung Arch of Augustus, nu kungsi patung perunggu spektakuler kaisar ieu hanjakalna ancur.

Kitu ogé, Rimini nawarkeun maneh monumen éndah lianna kayaning Kuil Malatesta, nami anu dipasihkeun ka katedral pikeun diwangun deui ku Segismundo Malatesta, sareng puri lini, tanggal ka abad kalima belas.

Sasak Romawi Mérida

Sasak Romawi Mérida

Fragmen tina sasak Romawi Mérida

Kami parantos milih pikeun ngabéréskeun ulasan ngeunaan sasak Romawi anu kasohor tempatna Merida, Kota kalawan warisan Latin impressive. Panjangna henteu kirang ti 790 méter sareng gaduh 60 arcade. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sateuacan Masehi pikeun nyebrang Walungan Guadiana.

Pikeun masihan anjeun ide ngeunaan kaahlian rékayasa bangsa Romawi, kami bakal nyarioskeun yén éta diwangun di salah sahiji daérah dimana walungan éta langkung deet. Ieu malah nyokot kauntungan tina pulo alam jeung handap diwangun ku diorites, nu ditawarkeun hiji yayasan padet pikeun wangunan.

sasak ieu mangrupa bagian ti Arkéologis Ensemble of Mérida, nu mikaresep kategori Warisan Dunya. Di antara kaajaiban anu ngawangun éta nyaéta amfiteateréta circoéta saluran cai tina Los Milagroséta kuil Diana atawa Lengkungan Trajan.

Tapi, meureun, permata agung set teh Téater Romawi, diwangun dina taun 15 saméméh Kristus nurutkeun standar arsitéktur tina Vitruvian. Panasaran, éta henteu pulih dugi ka awal abad ka tukang. Samentara éta, éta ditutupan ku bumi. Sanajan kitu, kiwari, sanggeus duly diamankeun, masih sarwa nu Festival Teater Klasik kota Mérida.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha sasak Romawi kawentar anu masih nangtung. Kami ogé parantos nunjukkeun ka anjeun monumen sanés anu anjeun tiasa tingali di kota-kota tempatna. Sanajan kitu, aya sasak séjén nu patut datangna anjeun. Contona, éta tina Salamanca atanapi anu tina Cangas de Onis, tanpa ninggalkeun Spanyol. Sareng, di luar nagara urang, éta tina Eurymenton di kota Yunani kuno Aspendos, éta tina mysis di kota Turki tina Adana atawa nu ku Aquae Flaviae, dina Portugis Chaves. Teu luar biasa nu keajaiban ieu geus salamet pikeun jadi loba abad?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)