Sato naon anu aya di Cagar Afrika Sigean

Sigean African Reserve

Sateuacan ngajelaskeun sato naon di Sigean Afrika Reserve, urang kudu ngabejaan Anjeun, sabab bisa jadi teu nyaho eta, nu spasi alam ieu teu di Afrika, tapi di Eropa jeung deukeut jeung urang. Husus, ayana di wewengkon Perancis of Languedoc-Roussillon, kira-kira lima belas kilométer ti Narbonne.

Ieu salah sahiji tina lima kebon binatang panggedéna di nagara tatangga, tapi leuwih ti éta. Sabab lahir kalawan pagawean sheltering sato jeung protokol tina integrasi di lingkungan alam jeung pertanian éksténsif, bari ngajaga tur conserving aranjeunna salaku spésiés. Ayeuna, urang badé ngalakukeun sakedik sajarah teras urang bakal nunjukkeun ka anjeun sato naon anu aya di Cagar Afrika Sigean.

Saeutik sajarah Cagar Alam Sigean

The Sigean Reserve

Panorama Panorama Cagar Afrika Sigean

Cagar ieu dilahirkeun dina prakarsa naturalis Daniel de Montfreid y Paul de La Panouse anu, dirojong ku otoritas régional, devised taman sato unik alatan ukuranana jeung cara ngalakukeun hal. Aranjeunna milih pikeun masang éta di wewengkon badag garrigue loba pisan flora jeung fauna.

Ku kituna, cagar dibuka panto na on April 8, 1974. Ti saprak éta, éta teu eureun tumuwuh, hosting spésiés anyar ditangtayungan ku program beternak Éropa. Loba di antarana aya dina bahaya punah sarta datang ka taman pikeun dilestarikan. Ieu kasus, contona, hiji nothingness Afrika: éta biruang Tibét.

Sedengkeun pikeun sato naon di Sigean Afrika Reserve, kami bakal ngabejaan Anjeun yen, ayeuna, eta boga salapan ratus spésiés mamalia, genep ratus réptil jeung dua rébu manuk. Sanajan kitu, ieu téh inohong perkiraan, sabab sato hirup di kabebasan jeung, sajaba, aya loba manuk migratory. Alatan deukeutna jeung basisir Tengah, wewengkon kasebut jadi tempat liliwatan keur manuk ieu, anu ngamangpaatkeun balong Sigean pikeun eureun.

Sasatoan di Cagar Afrika Sigean

Flamingos

Flamingo di Cagar Afrika Sigean

Mustahil pikeun nyarios hiji-hiji ngeunaan sadaya spésiés anu anjeun tiasa tingali dina cagar ieu. Salaku ceuk urang, total diperkirakeun yén kira-kira tilu rébu lima ratus disebarkeun ku penyuluhan tilu ratus hektar. Ku alatan éta, urang bade ningalikeun maneh paling wawakil jeung sahenteuna ekspektasi di buana Éropa.

Mamala

Lycaon

A specimen anjing liar di cagar

Urang ogé disebutkeun yén cagar ieu boga sababaraha salapan ratus spésiés mamalia dina fasilitas na. Ku alatan éta, urang teu bisa ngabejaan Anjeun tentang sakabéh éta. Sanajan kitu, diantara paling wawakil nu singa, variétas béda tina antelop jeung zebra, gazelles, simpanse, dromédaries, monyét gibraltar, watusis y badak bodas.

Tapi, ngeunaan sato naon anu aya di Cagar Afrika Sigean, leuwih panasaran pikeun manggihan mamalia saperti walabi beuheung beureum. Éta rupa-rupa kangguru Australia anu jangkungna ngahontal 70 séntiméter sareng beuratna antara 13 sareng 18 kilogram, gumantung kana lalaki atanapi awéwé. Ogé, anjeun bakal reuwas meerkats, beuratna ukur 900 gram jeung jangkungna 35 séntiméter. Dina hal maranéhanana, aranjeunna luwak leutik anu asalna ti gurun Afrika Kalahari sareng Namib.

Éta ogé panasaran pisan Bolivian saimiri, populérna katelah monyét bajing, nu malah leuwih leutik, jarang ngaleuwihan 31 séntiméter. Jeung naon ngomong ngeunaan kentang beureum, jenis babi hutan anu beuratna bisa ngahontal 115 kilogram jeung jangkungna 80 séntiméter dina layu. Dina kasus na, asalna ti leuweung katulistiwa di Afrika.

Pikeun bagian-Na, lyaon, disebut oge anjing liar atawa anjing hyena alatan kamiripan jeung ieu, oge aya di Sigean. Éta mangrupikeun karnivora anu asalna tina stépa sareng sabana sareng jangkungna sakitar 75 séntiméter kalayan beurat 30. Sanajan kitu, eta nangtung kaluar utamana pikeun Ceuli badag na.

Atoh, urang bisa neruskeun ngobrol ngeunaan spésiés panasaran diantara sato ningali di Sigean Afrika Reserve. Ku kituna, urang bakal nyebut keong nil, bovid jangkungna ampir saméter; tina eland, kalawan tandukna seukeut; tina kebo kurcaci, anu, sanajan ngaranna, ngahontal beurat 300 kilogram; tina burit liar somali, nu ngahontal nepi ka 250 atawa gede pisan hébat kudu, nu asalna ti sabana jeung jangkungna cross 1,60 méter.

réptil

buaya

buaya Amérika

Kurang lobana mamalia téh réptil Sigean. Nanging, cagar ieu ngagaduhan sakitar genep ratus spésiés jinis ieu. Teu leungit di antarana, nu badag tur galak buaya Amérika, anu panjangna tiasa langkung ti genep méter sareng beuratna 450 kilogram. Aya ogé anu henteu kurang pikasieuneun Boa-boa jeung varian na, éta boa tangkal madagaskar, ogé anu iguana umum jeung kuya spurred Afrika, nu bisa ngahontal 100 kilogram dina beurat.

Tapi ogé dina hal ieu, anjeun tiasa ningali spésiés reptil anu langkung panasaran dina Cagar Sigean. Di antarana, anjeun bakal kaget ku buaya dwarf nu, sanajan ngaranna, ngahontal hiji satengah méter panjangna sarta 80 kilogram. Tapi anu langkung héran nyaéta sisik tulang anu nutupan awakna, khususna beuheungna. Kusabab aranjeunna, éta ogé katelah buaya Armored. Gigireun ieu, anjeun ogé tiasa ningali buaya snout Afrika.

Kurang dipikawanoh nyaéta nil monitor, kadal panggedéna di Afrika, panjangna ngahontal 2,4 méter sareng beurat 15. Salaku panasaran a, kami bakal ngabejaan Anjeun yen eta mangrupa swimmer unggulan alatan buntut ngawelah ngawangun sarta lalawanan na apnea (kira-kira tilu puluh menit).

Sanajan kitu, sugan anjeunna nyokot jajan diantara reptil Sigean teh bunglon quadricorn, dingaranan kitu sabab mibanda dua tanduk luhureun sungut sarta sababaraha deui dina beuheungna. Beuratna sakitar dua ratus gram sareng ukuranna sakitar 35 séntiméter. Tapi, sarua salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen létah na ngahontal dua kali ukuran awakna. Teu héran, sabab éta pakarang moro-Na. Baraya nya bunglon parson urang, panggedena di dunya, sabab éta ngeunaan 70 séntiméter.

Manuk diantara sato di Sigean African Reserve

tantalum Afrika

Hiji fishing Tantalus Afrika di Sigean

Manuk anu panglobana di Sigean. Salaku urang ngawartoskeun anjeun, aranjeunna sabudeureun éta dua rébu spésiés, Memang loba di antarana anu ngaliwatan migrasi taunan maranéhanana. Kumaha éta bisa disebutkeun, lamun urang ngobrol ngeunaan hiji cagar Afrika, aya sababaraha alus manuk onta. tapi anjeun ogé tiasa ningali emus, baraya Australia maranéhanana, nu ngahontal jangkungna ampir dua méter sarta bisa ngajalankeun di 48 kilométer per jam. Sareng ogé, sepupuna ti Amérika Kidul, éta Rheas.

Ogé, anjeun boga di Sigean elegan flamingo y Merak, pelikan y japati guinea. Aya henteu kakurangan tina sababaraha jinis manuk cai sapertos bebek jambuléta pochard coklat atanapi anu bicolor jeung bodas-beungeut suiiris, atawa variétas béda tina Turki sapertos abu beureum atanapi abu barat.

Di sisi séjén, ogé diantara manuk aya sababaraha aneh di cagar. Ieu kasus tantalum Afrika, manuk wading ti kulawarga bangau nu boga cara panasaran fishing. Bari ngaduk leutak laguna ku salah sahiji suku na, eta ngawanohkeun beak kabuka panjang na kana cai. Nalika ngaraos aya mangsa ngaliwat, ngadadak nutupna, ngarebutna.

Beak sarua kuat boga peck Afrika. Kalayan éta, anjeunna henteu ngan ukur tiasa ngarobih cangkang snail, tapi ogé pikeun motong otot anu ngabeungkeut aranjeunna. Ieu kumaha eta eupan. Jeung kulawarga sarua salaku tantalum milik marabou, manuk gedé nu ngadahar bangkai jeung mamalia leutik. Sami tiasa nyarios ngeunaan jaribou, nu dicirikeun ku pamatuk panjang tur warni kaéndahan hébat sarta ukuran hiji satengah méter.

Tangtu, lamun urang ngobrol ngeunaan puncak panasaran, meureun nu meunangna terompet rangkong, nu ngahutang ngaranna kana kaagungan eta. Sarta sami tiasa nyarios baraya-Na, teh rangkong kulawu, kalawan crest bulu na, kitu ogé dina spoonbill Afrika, dingaranan bil na bentuk sendok. Kalayan éta, éta ngalirkeun cai sareng leutak tina laguna pikeun kéngingkeun mangsana.

supir tihang umum

A specimen of martinete umum

Pikeun bagian dirina, saeutik lapwing spiny dumuk di Sigean mangsa hijrahna, kawas dulurna, teh angkatan laut, nu ngabéla anakna ku cara ngodok-ngoyag dina jangjangna. The manuk hering surem ngurus beberesih wewengkon carrion, sanajan relatif na, teh manuk hering prefers bungbuahan, utamana kacangan tina korma Afrika. manuk hering sejen, nu bintik-bintik, ditangtayungan di Sigean, saprak éta dina bahaya serius punah.

Spésiés manuk séjénna saperti umum jeung bangau Abdiméta ibis botak, la crowned bangoéta supir tihang umum atawa beo kulawu Aranjeunna ngalengkepan daptar manuk anu anjeun tiasa tingali di kebon binatang Perancis anu éndah ieu.

Kasimpulanana, ayeuna anjeun terang sato naon di Sigean Afrika Reserve, perenahna di languedoc. Tapi, anu langkung penting, spésiés ieu hirup di dinya dina semi-kabébasan sareng ditangtayungan, sabab seueur anu aya dina bahaya punah. Taman ieu dibagi jadi sababaraha wewengkon, masing-masing mibanda sato tangtu ambéh maranéhanana henteu ngarugikeun silih. Jeung nganjang diwangun ku hiji-jam drive ku mobil sarta séjén dina suku ngeunaan dua satengah. Surak nyaho teh Sigean African Reserve.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*