Sherry ti Ksatria

Gambar | Wikipedia

Jerez de los Caballeros mangrupikeun salah sahiji kota Spanyol terakhir di propinsi Badajoz sateuacan nyebrang wates ka Portugal. Kota leutik ieu sakitar 10.000 jiwa pinuh ku sajarah, gedong monumental sareng lanskap anu digambar ku kaindahan padang rumput hejo Extremadura. Henteu héran yén ku seueur atribut éta dinyatakeun salaku Komplek Artistik Monumental.

Kota Badajo ieu jalan-jalan lungkawing, gedong bodas sareng sajarah anu panjang anu pakait sareng ayana Templar sareng Orde Santiago mangrupikeun tempat anu anjeun moal sono upami anjeun nganjang ka propinsi Badajoz. Tapi naon anu kedah ditingali di Jerez de los Caballeros?

Castle of Jerez de los Caballeros

Gambar | Mapio.net

Kastil Jerez de los Caballeros nangtung dina bukit anu nguasaan dataran anu ngawangun Walungan Ardilla, tempatna di Sierra de Santa María.

Asalna Jerez de los Caballeros sareng istana na nyalira parantos janten masalah debat. Dipercaya yén éta kagolong kana abad ka tilu belas sareng disimpulkeun yén éta tiasa janten alun-alun penting anu dikuasai ku Alfonso IX kalayan bantosan Pesenan Bait Allah sareng Santiago. Dina rasa syukur, Alfonso IX nyumbangkeunana ka Orde Bait Allah sareng aranjeunna netepkeun nyalira ningkatkeun benteng Muslim lami pikeun ngajantenkeun benteng Templar anu tiasa didatangan ayeuna-ayeuna.

Kastil ditarik deui di hiji tungtung pager tembok, tepatna di daérah anu paling hésé diserang. Dina sababaraha juru na éta ngagaduhan menara pertahanan, di antawisna Torre del Homenaje menonjol di belah wétan-kalér.

Pikeun pangwangunan kastil, bahan anu digunakeun nyaéta batu sareng sanaos waktos sareng pengepungan anu parantos dialami, éta tetep dina kaayaan anu saé. Nanging, perangna disimpen deui.

Kunjungan ka Istana Jerez de los Caballeros ogé pantes didatangan, sanés ngan ukur pikeun sejarah anu panjang tapi ogé pikeun pemandangan kota anu hadé ti bénténg ieu.

Gambar | Wikipedia

Garéja San Bartolomé

Numutkeun ka legenda, asal-usulna ti saprak jaman Reconquest, nalika raja-raja León nyerang tanah-tanah ieu pikeun ngarebut aranjeunna ti urang Moor. Nanging, tanggal pasti pangwangunanana henteu dipikaterang. Prasasti anu aya di jero candi biasana dianggap salaku référénsi, dimana nyatet yén salah sahiji kapel gigir parantos réngsé taun 1508. Maka, dianggap yén garéja San Bartolomé diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Fasade gurat nangtung dina platform barok salaku tribune sareng façade ngagaduhan bentuk Neoklasik. Menara ayeuna aya ti 1759 sabab kedah diwangun deui ti saprak baheula runtuh kusabab gempa Lisbon opat taun ka pengker. Gaya menara garéja San Bartolomé nyaéta Baroque sareng diwangun tina bata anu kakeunaan kalayan aplikasi liat seuneu sareng plester anu ditutupan ku keramik herang.

Di jero, peti altar utama menonjol, nyaéta karya José de la Barrera.

Saint Mary tina Penjelmaan

Gambar | Aula Kota Jerez de los Caballeros

Kuil ieu mangrupikeun tempat anu pangkolotna anu aya di Jerez de los Caballeros sabab aya bukti yén asal usulna ti jaman Visigoths. Di jero aya kolom tibalik dimana anjeun tiasa maca prasasti anu nuduhkeun ka taun 556 pondasi na.

Santa María de la Encarnación ngagaduhan menara anu paling bijaksana di Jerez de los Caballeros tapi éta mangrupikeun titik anu paling luar biasa ti Kastil Templar sareng anjeun tiasa nyandak poto anu pikaresepeun pisan nalika anjeun caket kana éta.

Tembok abad pertengahan

Gambar | Kastil Spanyol

Tembok Jerez de los Caballeros diwangun dina abad ka-XNUMX dina waktos Ksatria Templar dina tata ruang témbok Muslim sateuacanna sareng ngamangpaatkeun menara asli sareng tembok. Ti luhur tembok abad pertengahan anjeun gaduh pandangan anu megah di kota Badajoz sareng anjeun tiasa ningali menara kota ti kajauhan.

Di gigireun témbok aya sababaraha konstruksi sapertos Torreón de los Templarios, rohangan pertahanan anu nyatakeun yén sababaraha ksatria Pemberontak Templar dieksekusi ku paréntah Paus dina pertengahan abad ka-XNUMX.

San Miguel Arcangel

Gambar | Pariwisata Extremadura

Garéja San Miguel Arcángel nangtung di tengah daérah perkotaan. Pangwangunanana dimimitian dina akhir abad ka-XNUMX sareng gaya na barokah sanajan unsur anu béda-béda gaya dicampur. Kubah gaya Gothic sareng kolong tina dua kapel anu aya di handapeun candi dilestarikan ti mimiti jaman.

Ditutupan ku kubah, Altar Utama diwangun ku kuil tilu sisi barok, euyeub ku hiasan ku ukiran para penginjil.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*