Danau Panama

Wisata ka panama

Danau mangrupikeun kaajaiban anu kedah dilestarikan sahingga seueur urang tiasa nganjang ka aranjeunna. Dina kasus jalma-jalma anu anjeun bakal mendakan di Panama, aranjeunna leres-leres spektakuler, sanaos kanyataanna seuseueurna ponggawa. Tapi aranjeunna pinuh ku flora tropis sareng fauna anu bakal ngajantenkeun anjeun betah ... atanapi bahkan langkung saé, ti saprak hawa murni sareng alam éta sorangan bahkan tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang diri langkung saé.

Naha anjeun hoyong tur di danau Panama? Tong hariwang, pikeun ayeuna anjeun henteu kedah ninggalkeun bumi anjeun, sanaos anjeun panginten hoyong mésér tikét pesawat saatos ningali sadayana.

Laguna Chiriquí

Laguna Chiriquí

Urang bakal ngamimitian jalan nganjang ka Laguna Chiriquí, anu mangrupikeun salah sahiji daya tarik utama nagara. Laguna ieu nyambung ka Nusantara Bocas del Toro, ngan dugi ka wates Tenggara Kosta Rika, sareng dibagi kana laguna Chiriquí belah wétan sareng teluk Almirante di beulah kulon. Pas di antara dua éta urang bakal mendakan semenanjung, Pulo Popa sareng Cayo de Agua.

Tasik Gatun

Urang neraskeun perjalanan urang kontém tina Situ Gatun. Ieu mangrupikeun danau buatan anu aya di Terusan Panama anu didamel antara taun 1907 sareng 1913 kusabab diwangunna Bendungan Gatún, di Walungan Chagres. Dina waktos éta mangrupikeun danau buatan pangageungna di dunya, sareng ayeuna gaduh luas 435km2, nangtung dina 26m dpl.

Situ Alajuela

Situ Alajuela

Tanpa kedah jauh pisan ti tempat éta, kami mendakan deui lautan buatan: éta tina Alajuela, anu ngagaduhan nami ka propinsi adina républik Kosta Rika. Éta ogé didamel di Walungan Chagres, ku Bendungan Madden.

San Carlos Laguna

Upami anjeun pikir anjeun parantos ningali sadayana, kanyataanna nyaéta laguna San Carlos éta bakal tanda tanya kana kapercayaan anjeun. Wewengkon dua hektar, éta lengkep dikurilingan ku flora tropis Heboh pisan. Naon deui, kuring yakin lamun anjeun kantos ngimpikeun leuweung parawan, nalika anjeun angkat ka tempat ieu anjeun bakal terang yén impian éta parantos janten kanyataan.

Danau Miraflores

Urang bérés wisata ku angkat ka Danau Miraflores, anu mangrupikeun danau buatan anu aya hubunganana sareng Terusan Panama, Sareng éta ngan ukur lima belas menit ti ibukota! Éta mangrupikeun bagian tina Taman Nasional Camino de Cruces, sareng penting pisan pikeun kota San Felipe, Curundú, Ancón, sareng anu sanésna, kumargi pabrik pangobatan cai Miraflores nyandak cairan anu diperyogikeun ka tempat-tempat ieu.

Iklim Panama

Iklim Panama

Naha anjeun resep ngumbara ka ditu? Upami kitu, anjeun panginten hoyong terang cuaca di Panama, leres? Kusabab tiasa ngaraosan tempat-tempat anu luar biasa ieu perlu ngarangkep pakean anu pas.

Ogé. Panama mangrupikeun nagara anu ngadaptarkeun suhu haneut sacara praktis sapanjang taun. Ayeuna, anjeun kedah terang yén aya dua daérah: hiji anu biasana tropis, kalayan suhu rata-rata sakitar 22ºC sareng dimana curah hujan seueur, sapertos di Chiriquí contona; sareng anu sanésna ngagaduhan iklim anu sedeng dimana rada tiis, kusabab suhu rata-rata 18ºC sareng, dina bulan anu paling tiis, éta tiasa turun ka -3ºC, sapertos di daérah luhur anu langkung luhur.

Janten, pikeun ngumbara di dieu éta bakal disarankan pikeun nyandak baju usum panas, tapi tanpa hilap jaket, upami waé. Oh, sareng omong-omong, tong hilap jas hujan.

 

Hal-hal anu anjeun kedah terang sateuacan angkat ka Panama

Panonpoé Tilelep tina kanal Panama

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan Panama? Entong sono detil naon anu kuring bakal béjakeun ka anjeun di handap:

Éta aman?

Ieu nagara anu tenang sareng umumna aman. Nyatana, éta parantos aya dina daptar 5 nagara paling telenges Ti buana amerika. Janten moal aya anu hariwang.

Naha anjeun kedah divaksinasi? 

Éta henteu diperyogikeun, tapi disarankeun divaksinasi ngalawan muriang konéng. Upami anjeun henteu resep pisan jarum, anjeun tiasa milih nyandak sababaraha obat nyamuk.

Mata uang naon anu aranjeunna anggo? 

Mata uang lokal nyaéta Dolar AS, janten disarankeun tukeur euro pikeun dolar sateuacan ngumbara.

Naon anu henteu matak leungit dina koper koper anjeun

Nalika urang angkat ka tempat anu anyar, urang bakal sering ragu ngeunaan naon anu urang tiasa atanapi teu tiasa bawa dina koper. Upami éta masalah anjeun, ieu daptar anu anjeun teu tiasa tinggaleun di bumi:

  • Kaméra poto: pikeun moto bentang anu pangsaéna sareng nyimpen momen anu pangsaéna.
  • Paspor sareng visa: Tanpa aranjeunna, urang moal tiasa angkat ka Panama.
  • Tabir surya: pikeun berjemur bari henteu kedah hariwang ngeunaan naon waé.
  • Buku, majalah, hurung: Upami anjeun resep maca, tong ragu-ragu nyandak buku sareng anjeun.
  • Smartphone: hubungan sareng jalma anu anjeun paling resep nalika anjeun resep liburan.

Senang-senang di danau Panama 🙂.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   Carlos cenahna

    Situ anu paling penting kusabab éta di Panama
    Waktos Ieu kami bade minuhan situ anu paling penting di Panama. Hayu urang mimitian tur di Danau Gatún, danau buatan anu janten transit pikeun kapal anu nembus Terusan Panama. Danau ieu didamel taun 1913, sareng legana 425 kilométer pasagi.

    Pikeun bagian na, Lake Alhajuela mangrupikeun danau buatan anu sanésna, anu dumuk di Walungan Chagres, sareng ogé aya hubungan sareng Terusan Panama. Danau Alhajuela berfungsi salaku waduk pikeun terusan.