Lima tempat liburan pikeun ngaraosan salju di Spanyol

lamping ski

Usum usum kamari langkung ti lima juta pamaén ski ngadeukeutan ka Resor ski Spanyol pikeun mikaresep olahraga karesep anjeun. Saperti dina 2014, gun ngamimitian pikeun usum ski anyar parantos lami sumping nalika usum gugur parantos haneut sareng garing. Nanging, dimimitian ku salju leutik sanés hal anu henteu biasa sabab éta parantos kajadian dina kasempetan anu sanés.

Nyatana, adat ngamimitian usum ski dina minggu kahiji Désémber lumayan anyar. Kamajuan téknologi anu parantos kéngingkeun sateuacanna ieu berkat sistem salju buatan anu ngamungkinkeun pembuatan salju.

Anyar-anyar ayeuna, cuaca parantos ngantepkeun anu mimiti diantosan sareng seueur anu parantos tiasa menikmati salju. Badan Météorologi Nagara (AEMET) ngingetkeun kaayaan teu pasti pisan, kalayan henteu stabilitas sareng tingkat salju naék. Kusabab kitu, langkung raoseun pikeun disiapkeun, upami salju nembongan, sareng émut naon ayana sababaraha Resort ski anu pangsaéna di Spanyol.

Sierra Nevada

Sierra Nevada

Sierra Nevada Ski and Mountain Resort perenahna di Taman Alam Sierra Nevada, di kotamadya Monachil sareng Dílar sareng ngan 27 km ti kota Granada. Didirikeun taun 1964 sareng ngagaduhan 108 kilométer skiable sumebar di 115 lamping (16 héjo, 40 biru, 50 beureum, 9 hideung). Éta ngagaduhan 350 mariem salju buatan, lima belas sakola sadayana tingkatan sareng dua sirkuit ski lintas-salju di salju diantara jasa sanésna.

Sierra Nevada mangrupikeun stasion paling kidul di Éropa sareng anu pangluhurna di Spanyol. Kualitas salju na, pangobatan luar biasa tina lampingna sareng tawaran luang pelengkap aranjeunna klaim panggedéna pikeun pamaén ski.

Candanchu

candanchu

Candanchú mangrupikeun Resort ski pangkolotna di Spanyol. Tempatna di Pyrenees Aragonis sareng ngagaduhan 50 kilometer skiable didistribusikeun di antara sadaya lamping na (10 héjo, 12 biru, 16 beureum sareng hideung).

Candanchú mangrupikeun salah sahiji resor ski anu paling indah di Spanyol sareng menonjol pikeun lanskap anu diimpikeun. Naon deui, Éta stasiun kalayan karakter kulawarga anu dicirian, Kusabab éta pasti salah sahiji daérah anu pangsaéna pikeun pemain ski pemula di dunya.

Di luar usum salju di Candanchú anjeun tiasa ngaraosan olahraga sanés sapertos nanjak atanapi hiking kalayan rute penting sapertos GR11, jalur Camille, atanapi Camino de Santiago.

Astun

Astun

Lokasina di Aragonese Pyrenees, di kotamadya Jaca, stasion Astún gaduh total 50 km lamping (5 héjo, 18 biru, 21 beureum sareng 6 hideung-) sareng gaduh 10 km rute. Dina usum salju Resort ski ieu nawiskeun seueur jasa (Angkat ski, infirmary, katering sareng sakola ski) tapi dina usum panas sababaraha lift korsi ogé kabuka sareng kagiatan sapertos hiking, canyoning, arung jeram atanapi pendakian ditawarkeun di daérah éta.

Sakali dinten ski parantos réngsé, disarankeun pikeun nganjang ka Katedral sareng Benteng Jaca ogé Biara San Juan de la Peña atanapi Stasion Kereta Api Internasional Canfranc.

Baqueira Berét

cowgirl beret

Stasiun Lleida tina Baqueira Beret mangrupikeun salah sahiji anu lengkep di Éropa sareng anu panggedéna di Spanyol. Éta diresmikeun dina Désémber 1964 sareng ti saprak 2003 bagian tina jalur na ngalangkungan Lebak Aneu, lebak tatangga ka Lebak Arán, di sisi sanés Puerto de la Bonaigua. Éta mangrupikeun hiji-hijina stasiun Spanyol anu aya di lamping kalér Pyrenees.

Baqueira Beret ngagaduhan 155 kilométer daérah ski anu sumebar di luhur 103 lamping (6 héjo, 42 biru, 39 beureum sareng 16 hideung). Éta ngagaduhan 34 lift ski, 19 lift korsi, 7 lift ski sareng 7 sabuk conveyor ogé 629 mariem salju sareng opat belas mesin kanggo nyiapkeun lamping.

La Molina

La Molina

La Molina mangrupikeun tempat olahraga usum salju pangkolotna di Spanyol kalayan angkat ski komérsial anu munggaran di 1943. Kaseueuran panjang na aya di La Cerdanya sareng ngagaduhan 67 skiable km sumebar di 61 lereng pikeun sadaya tingkatan. Pecinta ski ogé tiasa ngaraosan sadidinten di gunung di tempat salju ageung sareng dina pipa super pangageungna di Pyrenees.

Sing saha anu henteu sumanget kana ski bakal mendakan kagiatan sanés anu tiasa dilakukeun di La Molina sapertos wisata di mesin salju, snowshoes, segway dina salju atanapi sirkuit mushing. Salaku tambahan, boh di La Molina sareng di daérah Cerdanya, Berguedà sareng Ripollès anjeun tiasa mendakan seueur gastronomi sareng hotél supados tetep anjeun di Gerona moal hilap.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*