The Archena Spa

Kami ngadeukeutan usum panas sareng seueur urang ngatur liburan. Naha urang tiasa ngumbara ka luar negeri atanapi taun ayeuna urang kedah cicing di nagara éta? Naha anjeun cet gunung atanapi pantai taun ayeuna? Naha éta bakalan panjang atanapi ngan sababaraha dinten? Kumaha upami taun ayeuna urang nyobian sababaraha cinyusu panas? Upami urang milih sumber cai panas, pilihan anu saé nyaéta Spa Archena.

Mata cai panas Aranjeunna caket sareng Alicante sareng Murcia sareng aranjeunna parantos janten tujuan spa anu kawéntar di ieu bagian Spanyol salami waktos anu lami. Hayu urang kenal sareng Archena Spa ayeuna.

Spa Archena

Spa aya di belah kidul wétaneun Spanyol, di propinsi Murcia, gigireun walungan Segura sareng di Taman Alam Valle de Ricote. Ieu 80 kilométer ti Alicante sareng ngan 24 ti Murcia janten anjeun tiasa kabur sareng nyéépkeun sababaraha dinten dina cai panas, sayah.

Spa ieu balik deui dina sajarah kusabab sumber cai panas parantos lami. Sigana panggunaan cai panas ku padumuk dimimitian deui di abad ka-XNUMX SM, di tangan urang Iberia, teras daérah éta janten bagian tina rute komersial anu angkat ka ibukota Turdetania, Cástulo. Jelas pikeun urang Romawi Aranjeunna dipikacinta sareng aranjeunna tanggel waler pikeun pangwangunan spa anu mimiti.

Nyaéta, kalayan gedong khusus didamel pikeun kanikmatan sareng kamar mandi. Janten, arkéologis modéren mendakan sésa kolom, galéri termal, hotél dua lantai, setoran cai minum anu dianggo pikeun nyebarkeunana engké, kalayan jalan asupna masih tiasa dianggo, sésa-sésa wilah cai sareng bahkan nekropolis.

Spa masih beroperasi sareng dina Abad Pertengahan éta aya di tangan Orde Saint John di Yerusalem. Ti abad ka genep belas éta mimiti kawéntar, teras rute na ditingkatkeun na dina abad salapan belas nyaéta anu nyoko kana bentuk kota ayeuna, has spa dina waktos éta, sareng sababaraha hotél: Hotel Termas, Hotel Madrid sareng Hotel Levante, kasino ...

Didatangan Archena Spa

Cinyusu panas identik sareng cai panas. Ieuh cai nyaéta walirang, walirang, klorin, natrium, kalsium, sareng emanates dina suhu 52, 50C tina cinyusu hébat. Cai didieu unik pikeun na sipat mineral kaala saatos 15 rebu taun jero taneuh.

Cai panas ieu mangrupikeun awak, aranjeunna saé pikeun ngaleungitkeun setrés sareng istirahat, salian ti ngubaran sababaraha nyeri sendi atanapi ngalemeskeun kulit. Éta saé pikeun rematik, kaayaan paru-paru sareng nyeri tulang oge. Jelas urang moal tiasa teuleum dina cai langkung ti 50ºC tanpa ngaduruk diri, janten suhu rata-rata 17ºC. Upami anjeun nambihan ieu yén éta mangrupikeun bumi anu cerah kalayan ampir tilu rebu jam Phoebus di langit sataun ... ogé saé éta!

Archena mangrupikeun kompléks janten hal anu pangsaéna nyaéta sumping sareng cicing di hotél internal. Aya tilu anu tiasa dipilih pikeun total 253 kamar. The Hotél Termas jeung Hotél Levante nyaéta opat bentang, sedengkeun Hotél Leon Éta mangrupikeun katagori bintang tilu.

Termas Hotel mangrupikeun ti abad ka-68 sareng ngagaduhan hiasan neo-Nasrid kalayan réplika tina Pancuran Singa ti Alhambra kalebet. Éta nawiskeun WiFi gratis di lounges sareng aksés bébas kompleks termal. Éta ngagaduhan XNUMX kamar sareng kamar mandi kumplit, TV kalayan sinyal internasional sareng mini bar. Éta ogé ngagaduhan ruang makan. Hotel Levante sami.

 

Hotel León ogé ngagaduhan aksés langsung ka spa, nyaéta, anjeun henteu kedah angkat ti hotél pikeun angkat ka sumber cai panas. Éta ngagaduhan 117 kamar anu nembé direnovasi, dina tilu lanté. Pariksa dina 3 sonten sareng kaluarna jam 12, sapertos di dua akomodasi anu sanés.

Kompleks diwangun ku kolam renang termal, sirkuit termal sareng perawatan termal anu ditawarkeun. Aya dua kolam renang ageung, hiji di luar sareng hiji di jero rohangan. Di jero anjeun ngagaduhan jasa hidr-termal nganggo jet cai, aliran, curug, jacuzzis sareng kolam renang barudak. Aya ogé daérah pantai, kamar ganti, bar camilan. Galeri Termal mangrupikeun inti tempat éta kusabab aya cinyusu sareng Hotél Thermal anu dimana ayana perlakuan kaséhatan.

Perawatan ieu diresepkeun ku spesialis médis dina hidrologi (kawawuhan sumber cai panas terapeutik). Maka, dina ménu pangobatan urang mendakan hydromassages, pancuran sirkular, jet termal, pangobatan pernapasan, kompor beueus, pangobatan leutak, sababaraha rupa pijet sareng latihan fisioterapi.

Aya pijet khusus anu disebut pijet Archena anu dilakukeun dina pancuran cai termal sareng ku leutak, contona, ningkatkeun sirkulasi balik sareng ngalemahkeun kontraksi. Leutak nyaéta liat dicampur cai mineral dina suhu 45ºC. Dilarapkeun dina sendi, éta ngagaduhan tindakan anti radang sareng analgesik.

Di sisi anu sanésna aya sektor anu dibaptis salaku Termacena anu mangrupakeun sirkuit termal leutik diwangun ku kompor anu beueus, kolam renang 37 ºC, pancuran kontras termal, és sareng kabin pikeun gesekan manual anu pondok. Hasilna? Anjeun katingali lemes sapertos bonéka rag.

Saatos kadatangan anjeun ka Archena Spa anjeun tiasa nyandak produk anu sanés salaku souvenir: gél mandi, susu badan, sampo khusus, cai termal, susu pembersih, krim anti sepuh sareng sél bobot, sérbal kaviar, scrub raray sareng krim tangan.

Inpormasi praktis ngeunaan Balneario de Archena:

  • Jam: Senén dugi ka Minggu ti jam 10 énjing ka 9 wengi (Januari dugi ka 15 Maret, Nopémber sareng Désémber); ti 10 enjing dugi ka 10 sonten (ti 16 Maret, April, Mei, Juni, Séptémber sareng Oktober); ti 10 enjing dugi ka 12 sonten (Juli sareng Agustus) sareng kaping 24 sareng 31 Désémber ti 10 enjing dugi ka 7 sonten.
  • Harga: dina tanggal anu tangtu hargana 14 euro per déwasa sareng 22 dina liburan. Tanggal-tanggal sanésna ngarugikeun 12 euro ti dinten Senén dugi ka Jumaah sareng dina akhir minggu 18 euro sareng dinten-dinten sanés, masing-masing 16 sareng 22 euro. Pariksa halaman wéb pikeun kaping ieu. Harga Sirkuit Termal nyaéta 25 euro dina dinten kerja sareng 35 dina dinten Sabtu sareng Minggu. 30 euro pikeun aranjeunna anu cicing di spa.
  • Aya bungkus sareng akomodasi sareng tanpa akomodasi. ti 48 euro anjeun tiasa ngaraosan sadinten nganggo pijet pasangan sareng aksés kana sirkuit termal. Kalayan akomodasi aya bungkus akomodasi tilu dinten sareng rencana diet sareng sagala rupa pangobatan ti 144 euro per jalma. Anjeun resep diskon 15% upami anjeun mésér sasasih sateuacanna. Pilihan anu langkung mirah nyaéta tina 94 euro salami dua wengi anu kalebet rute sapédah. Komo anu langkung saderhana, tina 100 euro anjeun gaduh opat wengi, kalebet katuangan sareng aksés gratis ka kolam renang.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*