Tanduk afrika

basisir djibouti

Mun aya buana mulya, nya Afrika. Mulia, kalawan loba riches jeung loba sajarah, sarta dina waktos anu sareng, jadi plundered, jadi poho. Kanyataanana Afrika sok pencét kami sareng teu aya anu sigana paduli milarian solusi anu pasti.

Kanyataanna, nu disebut Tanduk afrika éta salah sahiji wewengkon nu paling miskin di dunya. Jalma maot ku kalaparan, di dieu dimana manusa ningali kahirupan rébuan sareng rébuan taun ka pengker.

tanduk Afrika

Aprika

Éta daérah éta Tempatna di muara Laut Beureum di Samudra Hindia., kaluar jazirah Arab. Éta mangrupikeun semenanjung anu ageung anu ayeuna sacara geopolitik dibagi kana opat nagara: Étiopia, Éritréa, Djibouti sareng Somalia. Eta geus dibaptis kalawan ngaran "tanduk" sabab ngabogaan wangun segitiga tangtu.

Sajarah pulitik bagian buana ieu pisan hectic, teu aya rezim pulitik atawa ékonomi stabil sarta éta alatan ayana kakuatan asing, saméméh jeung kiwari. dinten ieu, sabab Ieu bagian tina jalur tanker minyak. Berkah atawa kutukan.

puntland

Tapi paduli bentrok anu lokasina géografis hébat brings kana eta dina peta dunya, kaleresan éta cuaca teu mantuan sarta biasana aya halodo rongkah anu mangaruhan négatif kahirupan 130 juta jalma nyicingan Tanduk Afrika.

bentang Afrika

Sejarah ngawartosan éta di bagian buana Afrika ieu Karajaan Aksum dimekarkeun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX Masehi.. Éta terang kumaha ngajaga séntral komersial sareng India sareng Laut Tengah sareng dina sababaraha cara éta mangrupikeun titik pertemuan antara bangsa Romawi sareng subcontinent India anu ageung sareng beunghar. Engké, ku runtuhna Kakaisaran Romawi sarta sumebarna Islam, karajaan nu ahirna asup Kristen, mimiti turun.

Masalah sareng krisis éta sareng mangrupikeun mata uang umum di dieu. Biasa sok diomongkeun Étiopia nalika rujukan dijieun ka Tanduk Afrika jeung ieu sabab leuwih ti 80% populasi hirup di nagara ieu. Éta mangrupikeun nagara pangpadetna kadua di Afrika, saatos Nigeria, sareng sok aya masalah politik anu parantos réngsé perang langkung ti sakali. Jeung nu ditambahkeun kana bencana alam has wewengkon.

Étiopia

Dina istilah ékonomi, Étiopia dikhususkeun pikeun budidaya kopi sareng 80% éksporna digolongkeun kana sumberdaya ieu. Éritréa dasarna mangrupakeun nagara dedicated ka tatanén jeung peternakan; Somalia ngahasilkeun cau sareng sapi sareng Djibouti mangrupikeun ékonomi jasa.

Taun ieu, 2022, keur kacatet di Tanduk Afrika halodo awon dina opat dekade panungtungan. Éta mangaruhan langkung ti 15 juta jalma di sababaraha nagara. Aranjeunna teu gaduh cai saatos opat usum hujan anu parah pisan, sareng upami kaayaan terus aya kamungkinan henteu 15 tapi 20 juta jalma bakal kapangaruhan ku kaayaan éta.

Pariwisata di Tanduk Afrika

basisir Somalia

Nganjang ka Tanduk Afrika kamungkinan na Aya tur ka Étiopia, Somalia, Somaliland jeung Djibouti. Somalia parantos diasingkeun salami dua puluh taun kusabab teu stabilna politikna, tapi tetep diidinan ngatur grup wisata leutik ka ibukota. Somaliland mangrupikeun wilayah anu henteu dikenal ku sakumna dunya, sanaos kanyataan yén éta parantos ngajaga kamerdékaan de facto salami 29 taun. Naha anjeun terang anjeunna?

Samentara éta, Djibouti mangrupikeun salah sahiji nagara pangleutikna sareng pangleutikna di Afrika, kalawan gunung seuneuan dormant, situ geulis tur leuweung. Leutik tapi geulis, urang bisa nyebutkeun. Duanana Somaliland sareng Djibouti aya di ujung benua Afrika, lémparan batu ti basisir Laut Beureum.

Djibouti saline danau

Ku kituna hayu urang ngobrol ngeunaan pilihan perjalanan. Salah sahijina nyaéta nyandak wisata wisata anu dimimitian dina Djibouti pikeun manggihan kaéndahan tina Tasik Abbe, Dimana travelers méakkeun peuting di basisir danau saline ieu cai robah warna ka warna, sarta dikurilingan ku batu badag tur hebat. Ti dieu lalampahan dituluykeun Lac Assal, titik panghandapna di luhur permukaan laut di Afrika, dimana uyah dikumpulkeun. Jeung ti dinya, lalampahan terus manggihan nu Patempatan Ottoman of Tadjourah leuwih basisir.

Afterwards, perjalanan dituluykeun meuntas gurun nuju landscapes tremendous tur hebat tina Somaliland, tanah anu béda pisan ti tatangga Somalia. Mun anjeun resep seni guha, Las Geel bade niup pikiran anjeun. Saeutik pisan anu dipikanyaho di dunya sareng éta éndah. Ogé nganjang ka wangunan sajarah Laut Beureum, di palabuhan berbera. Populasi nagara ieu ramah, muka panto, ku kituna wisatawan tiasa ngajalajah pasar Hargeisa, pagunungan Sheikh…

seni batu di Afrika

Somaliland ku cara sorangan, liar, imah komunitas nomaden sarta geus robah saeutik leuwih abad. Memang bener teu for everyone, tapi lamun anjeun hiji enthusiast Afrika, eta mangrupakeun tujuan nu teu bisa sono dina jalur Anjeun. Eta sia nyebutkeun yen aya pamilihan bébas unggal lima taun.

Mogadishu

Pikeun bagian na, lalampahan ka Somalia concentrates on méakkeun sababaraha poé di Mogadishu, ibukota jeung kota panggedéna di nagara éta. Sakali, antara '70s jeung' 80s, saméméh perang sipil nu peupeus kaluar dina 1991, kota ieu dianggap salah sahiji kota pangalusna di dunya, kalawan arsitektur klasik na, pantai geulis na, palabuan na, hiji union antara Afrika jeung Asia… Manehna disebut teh Mutiara Bodas Samudra Hindia sareng anjeun tiasa nganjang ka istana presiden, makam Jubek bahkan ngobrol sareng mahasiswa universitas Juba.

puntland

Tujuan sejen bisa Puntland, nagara otonom anu diproklamasikeun di Somalia anu aya di kalér-wétaneun Républik Somaliland anu nyatakeun diri anu urang bahas tadi. Puntland atanapi Puntland éta bagian tina Somalia Italia dina jaman kolonial, tapi dina taun 1998, éta nyandak kaputusan pikeun mandiri. Tangtosna, kaayaan éta konflik, tapi upami anjeun resep petualangan anjeun tiasa angkat. Cai mibanda basisir panjang tur geulis, iklim haneut pikaresepeun tur pantai geulis. Éta ngagaduhan aksés ka Teluk Aden sareng Samudra Hindia sareng saé pikeun balayar tapi… aya bajak laut.

bentang tina tanduk Afrika

Sareng kumaha upami Étiopia? Di nagara éndah ieu, wisatawan bisa papanggih Harar, Situs Warisan Dunya, kalayan dubuk liar sareng jalan-jalan kuno, Pasar Dire Dawa anu dianggo di jero kota témbok kuno, sareng tangtosna, ibukota Addis Ababa. 

Kabeneran aya nu dinten ieu anjeun tiasa nganjang ka Tanduk Afrika, ngalakukeun pariwisata, salawasna dina wisata jeung taliti. Tur anu dipandu gaduh operasi kaamanan sareng kuring nyangka anjeun moal tiasa mikirkeun cara sanés pikeun terang ieu bagian Afrika.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*