Tips pikeun iinditan ka Kosta Rika

Dataran Cortes (Kosta Rika)

nu Tips pikeun iinditan ka Kosta Rika aranjeunna langkung diperlukeun ti kantos alatan booming wisata yén nagara Amérika Tengah keur ngalaman. Unggal taun eta narima leuwih datang pikeun keajaiban alam na, iklim pikaresepeun na, nya pantai impian jeung populasi welcoming na.

Sedengkeun pikeun urut, geus sababaraha tilu puluh taman nasional tina sagala jinis sareng ukuran. Salaku conto, urang bakal nyebatkeun gunungapi Arenal, laut Ballena atanapi Pulo Coco. Di sisi séjén, klimatologi nyaéta tropis, kalayan suhu anu sami sapanjang taun, sanaos ogé usum hujan anu berkepanjangan. Sareng, ngeunaan pangeusina, sloganna parantos kasohor "Kahirupan murni" salaku tanda optimism vital na. Pikeun sakabéh alesan ieu, urang pikir perlu masihan anjeun sababaraha tips pikeun iinditan ka Kosta Rika.

Ukuran kabersihan

San José

Paseo de Colón di San José, Kosta Rika

Henteu aya vaksinasi wajib pikeun asup ka Kosta Rika. Tapi, Kamentrian Kaséhatan nyarankeun sababaraha. Husus, vaksin hépatitis A sareng B, anu tetanus jeung difteri jeung muriang tipus. Sedengkeun pikeun COVID-19, éta henteu wajib, tapi kami mamatahan anjeun pikeun divaksinasi upami anjeun henteu ngalakukeunana, upami henteu, aranjeunna bakal meryogikeun vaksinasi. asuransi kaséhatan asup ka nagara jeung, sajaba, maranéhanana bisa nanya ka sertipikat vaksinasi pikeun ngakses loba tempat.

Dina naon waé, henteu paduli pandémik, éta ogé disarankeun nyandak asuransi kaséhatan, saprak Kosta Rika sareng Spanyol. aranjeunna teu boga pasatujuan kaséhatan. Ku alatan éta, bisi gering, anjeun bakal kudu mayar waragad bantuan.

Di sisi séjén, iwal di padésan kurang maju, Dupi caina tiasa dieueut di nagara Amérika Tengah. Contona, dina bagian Tortuguero, anjeun teu kudu nyokot eta. Dina sagala hal, pikeun ngahindarkeun masalah, kami mamatahan anjeun pikeun nginum cai botolan.

Anjeun oge kudu boga alus pangusir reungit. Di Kosta Rika aya seueur sareng sababaraha mangrupikeun pamancar panyakit. Ogé, coba mun teu ngagem sleeves panjang peuting.

Bagasi sareng dokuméntasi pikeun asup ka nagara

paspor

paspor Spanyol

Pikeun anu kahiji, éta mangrupikeun aturan umum yén anjeun ngajaga dokumén sareng artos anjeun dijaga saé supados henteu tiasa dipaling. Dina sagala hal, salawasna mawa a fotokopi paspor anjeun pikeun nembongkeun eta bisi leungitna atawa maling.

Éta ogé merenah pikeun anjeun mawa sababaraha baju haneut. Sanajan cuaca alus, éta robah ti hiji wewengkon ka nu sejen di Kosta Rika. Di pantai tiasa tilu puluh darajat Celsius, tapi di daérah pedalaman anjeun tiasa mendakan diri dina satengah suhu. Sedengkeun pikeun footwear, nyandak dua jenis sapatu: flip-flops pikeun pantai jeung nyaman keur hiking jeung trails gunung.

Ogé, kaasup dina bagasi Anjeun a adaptor kakuatan. Di nagara Amérika Tengah, colokanna nyaéta tipe A/B, sedengkeun di Éropa nyaéta C. Ku alatan éta, anjeun peryogi pikeun ngecas alat éléktronik anjeun.

Di sisi anu sanésna, pikeun asup ka Kosta Rika, anjeun peryogi éta paspor sarta ogé disebut lulus kaséhatan, anu anjeun tiasa unduh tina salah sahiji portal kaséhatan pamaréntah nagara (https://salud.go.cr/). Kitu ogé, sakumaha ceuk urang, lamun teu divaksinasi, anjeun bakal kudu nyandak asuransi médis. Ieu ogé wajib pikeun maranéhanana di handapeun 18, sanajan maranehna.

Wayah pangalusna pikeun lalampahan ka Kosta Rika jeung kaamanan

Taman Nasional Cahuita

Playa Blanca, di Taman Nasional Cahuita

Tina sadayana anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun ngeunaan iklim, anjeun bakal nyimpulkeun yén waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka nagara Amérika Tengah nyaéta usum halodo. Anjeunna ti Nopémber nepi ka April. Tapi anjeun kedah terang yén, upami anjeun ngarambat dina usum hujan, cai moal turun sadinten, sapertos anu kajantenan di daérah tropis sanés. Ieu leuwih gampang hujan, tapi ogé bakal aya poé garing. Sareng ogé, janten usum rendah, hargana langkung mirah.

Dina hal kaamanan, Kosta Rika lumayan sepi. Sanajan kitu, aya wewengkon kota badag nu bisa bahaya peuting. Contona, sababaraha San José atawa Puerto Limón. Bisi wae, ati-ati.

Di sisi séjén, mata uang resmi nyaéta titik dua sarta kami mamatahan anjeun meunang nyekel eta sateuacan Anjeun ngarambat. Ku kituna, anjeun bakal nyingkahan kudu néangan imah bursa di Kosta Rika. Ogé, émut yén kalolobaan kartu kiridit ngecas biaya anu ageung nalika anjeun nganggo di luar negeri.

Sanajan kitu, sababaraha bank nawiskeun kartu perjalanan yén maranéhna teu boga aranjeunna. Kitu ogé, ogé dollar komo euro nu katampa. Tapi, upami anjeun mayar nganggo salah sahiji ieu, akunna bakal langkung mahal.

Tungtungna, ngeunaan kasalametan anjeun, kami hoyong nyarios yén anjeun gaduh awas jalan-jalan. Lalulintas di nagara Amérika Tengah kacau sareng teu jarang nyaksian péngkolan anu salah atanapi nyusul. Janten, upami anjeun hoyong nyéwa mobil, ati-ati. Dina hal ieu, kami nyarankeun yén anjeun ngalakukeun éta pikeun gaduh langkung kabébasan gerak. Sareng ogé yén anjeun milih jinis 4 x 4 kalayan asuransi komprehensif pikeun tiasa ka mana waé.

Tips pikeun iinditan ka Kosta Rika ngeunaan dahareun

hayam jago kasawang

Piring gallo pinto

Rekomendasi anu munggaran anu urang kedah masihan anjeun ngeunaan tuangeun nagara Amérika Tengah nyaéta, upami anjeun hoyong tuang saé pikeun sakedik artos, milarian tempat anu katelahna. sodakoh. Éta réstoran lokal leutik kalawan masakan has tur ngeunah jeung harga mirah.

Sedengkeun pikeun gastronomy, éta Kosta Rika nikmat. Éta hasil tina sintésis pribumi, asakan Mediterania sareng sababaraha unsur Afrika. Tapi anu pangsaéna nyaéta kami nunjukkeun anjeun sababaraha aranjeunna masakan has tastiest sarta yén, tangtosna, kami nyarankeun Anjeun coba. Tip kami pikeun iinditan ka Kosta Rika moal lengkep upami kami henteu nyarioskeun ka anjeun ngeunaan gastronomi na.

Nya éta kasus hayam jago kasawang, jadi populér nu eta didahar iraha wae dina sapoe, sanajan biasana dijieun pikeun sarapan. Sanajan ngaranna, teu mawa hayam atawa hayam bikang. Campuran sangu, buncis, bawang bombay, cabe amis sareng ketumbar anu didahar nyalira atanapi janten hiasan pikeun masakan sanés. Tanpa ragu, éta resep paling has nagara Amérika Latin ieu.

Tapi anjeunna ogé kasohor kawin, leuwih kuat ti nu saméméhna. Nyatana, urang tiasa nyarios yén éta mangrupikeun tuangeun anu lengkep. Éta dumasar kana sababaraha jinis daging sapertos daging babi atanapi sapi, tapi ogé tiasa diganti ku lauk bahkan ku térong atanapi kécap. Sajaba ti éta, kaasup béas seasoned atawa pasta, endog jeung produk sayur.

Sakumaha anjeun bakal ningali, sangu Ieu teh pokok masakan Tico. Éta ogé dianggo pikeun seueur tuangeun sanés sapertos sangu kalayan haté tina korma, nu ngahiji jeung pucukna atawa jantung pejibaye, jenis tangkal korma. Tapi salads, mincemeats sareng loin boneka ogé khas.

Pikeun bagian-Na, chifrijo Ieu diwangun ku kulit babi, sangu, kacang, alpukat jeung tortillas jagong goreng, sadayana seasoned kalayan saos chimichurri-tipe. Jeung semur kreol Cai mibanda daging, sosis, sayuran, chickpeas, endog keras pindang, olives, plums atawa kismis, bawang jeung cabe amis.

Sedengkeun pikeun sup, kami nyarankeun tripe atanapi meatballs na, ngeunaan tamalesNu dieusi adonan pisang hejo atawa nu dijieun ku adonan singkong mah ngeunah. Ngeunaan anu terakhir, aranjeunna ogé populer pisan yoked, Sababaraha croquettes dijieun kalawan eta nu ogé mibanda kéju, daging atawa hayam.

Sababaraha kunjungan anu teu tiasa dihindari di Kosta Rika

Pikeun ngarengsekeun tip kami pikeun iinditan ka Kosta Rika, urang bakal ngobrol sakeudeung ngeunaan sababaraha tempat anu wajib. Jang ngalampahkeun ieu, urang mimitian ku ibukota lajeng nunjuk aranjeunna kaluar di sakuliah nagara.

San José

Teater Nasional Kosta Rika

Teater Nasional Kosta Rika, di San José

Diadegkeun dina 1738, ibukota nagara urang ieu diucapkeun sabudeureun budaya Square, dimana anjeun tiasa ningali Teater nasional, réplika Opera Paris, Jeung Museum emas. Tapi anu paling luar biasa tina sudut pandang monumental San José nyaéta na wangunan gaya neoklasik, loba nu nyieun nepi ka lingkungan Amon, babarengan jeung batur eclectic awal abad ka-XNUMX. Diantara anu terakhir, nyaéta Kastil Moor, anu maksakeun Gedong Pos sareng Telegraf (ogé neoclassicist) atawa hiji di puseur pilem.

Pikeun bagian na, neoklasik ogé ngawengku Teater nasional jeung Katedral Metropolitan, diwangun dina awal abad ka-XNUMX. Di gigireun éta, anjeun tiasa nganjang ka candi-candi anu sanés sapertos Garéja Our Lady of La Merced sareng La Soledad.

Tips pikeun iinditan ka Kosta Rika: Taman Nasional

Gunungapi Arenal

Arenal Volcano Taman Nasional

Sedengkeun pikeun sesa nagara Amérika Tengah, anjeun tiasa didatangan kota geulis kawas Cartago, salah sahiji pangkolotna; Puerto Limon, sugan port na pangpentingna; Gunung Héjo, sampurna pikeun ekowisata; Alajuela, sabudeureun Cordillera Tengah, atawa Puntarenas, di tepi Samudra Pasifik.

Tapi atraksi wisata hébat Kosta Rika nyaeta milikna, alam dirina. Sakumaha anu parantos kami nyarioskeun ka anjeun, éta ngagaduhan tilu puluh taman nasional. Di antarana, perlu disebatkeun Corcovado urang. Sanajan lokasina rada jauh, saprak éta dina Osa Peninsula, kami nyarankeun Anjeun didatangan eta sabab imah teh hiji-hijina leuweung hujan tropis primér di dunya.

Ogé spektakuler Ballena Kelautan Taman Nasional. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, anjeun bisa nempo mamalia badag kayaning paus bungkuk atawa lumba-lumba spotted na bottlenose, kitu ogé scuba diving.

Karakter pisan béda boga Taman Nasional Rincon de la Vieja, Nu owes ngaranna kana gunung seuneuan homonim nu puncak anjeun bisa ngahontal dina suku jeung ti mana anjeun boga pintonan impressive tina Nicoya Peninsula jeung Lake Nikaragua.

Pondokna, urang bisa nyarankeun loba taman séjén kawas éta Tortuguero, dimana anjeun tiasa ningali nyarang penyu laut, éta tina Gunung Arenaléta Dagu atawa tina silaturahim, di pagunungan Talamanca.

Kasimpulanana, kami parantos nyayogikeun anjeun sababaraha Tips pikeun iinditan ka Kosta Rika. Tapi kami ogé hoyong nunjukkeun anjeun sababaraha tempat anu anjeun kedah didatangan di nagara Amérika Tengah ieu, salah sahiji anu paling indah di dunya sareng jalma-jalma anu kasohor pikeun hirup sareng ramah.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*