Cercedilla, tujuan caket Madrid

Henteu jauh ti Madrid nyaéta kota Cercedilla, situs anu janten populér di wisata di gunung nuju akhir abad ka-XNUMX. Petualang sumping ka dieu nganggo alat transportasi anu anyar, gancang, rada ribut tapi épéktip: karéta.

Pelancong waktos éta sumping ka dieu sakedik kabur ti ibukota pikeun ngarénjokeun pemandangan, hawa seger, salju dina usum salju sareng matahari dina usum panas. Ti saprak éta Cercedilla mangrupikeun tujuan pikeun rekreasi.

Cercedilla

Éta di Sierra de Guadarrama, bentang gunung pedalaman samenanjung Iberia panjangna sakitar 80 kilométer sareng jangkungna langkung luhur tibatan 2428 méter. Éta ngabagi wadah Duero ti baskom Tagus.

Cercedilla Éta sakitar 57 kilométer ti Madrid tah éta milik Komunitas Otonom Madrid. Tempatna di luhurna 1188 méter sareng ngagaduhan komunikasi anu saé sareng kota-kota sakitarna. Ti Madrid, contona, jalur beus 684 sareng 685 ngantepkeun anjeun di dieu, sareng jaringan komuter RENFE ogé ngantepkeun anjeun ngalangkungan jalur C8b.

Cercedilla Éta ngan ukur 40 kilométer pasagi sareng sakitar 6.700 jalma kamar di dieu. Diantara harta karunna aya sababaraha anu asalna ti jaman Romawi tapi dina dasarna éta mangrupikeun tujuan wisata di pagunungan sareng gedong-gedong anu paling lambang ti abad ka XNUMX.

Pariwisata Cercedilla

La Jalan Romawi Fuenfría Ieu mangrupikeun bagian tina rute anu ngaitkeun Segovia sareng Miacum, nyebrang Sierra de Guadarrama ngalangkungan Lembah Fuenfría, palabuan na sareng Lembah Valsaín. Philip V ngarobihna sakedik taun 1722 tapi tanggal aslina ti jaman Kaisar Vespasian, antara 69 sareng 79 SM.

El palabuan Fuenfría Mangrupikeun pas gunung anu nyebrang gunung sareng ngahubungkeun Segovia sareng Madrid. Caiana luhurna 1796 méter sareng aya diantara Sierra de La Mujer Muerta sareng Siete Picos. Éta diciptakeun ku urang Romawi salaku alat komunikasi sareng ayeuna ngan ukur ngagaduhan pamakean olahraga. Éta di palabuan anu ngalangkungan jalan Romawi lami, jalur leuweung La Calle Alta, Carretera de la República sareng jalur anu naék gunung.

El Lebak Fuenfría Éta aya di jero Cercedilla, éta mangrupikeun wates alami Segovia. Tempatna berorientasi ti kalér ka kidul sareng panjangna kirang langkung genep kilométer kalayan lébar dua satengah méter. Ieu meuntas ku seueur aliran, tapi anu paling penting nyaéta Arroyo de la Venta, meuntas ku tilu sasak asal romanatawa. Aya seueur pepelakan, leuweung pinus anu subur, contona.

Luhur urang namina teh Républik Jalan Raya, disebut ogé Jalan Raya Puricelli. Mangrupikeun jalur leuweung anu kagungan Cercedilla: éta dimimitian di daérah rekreasi Las Dehesas sareng angkat ka palabuan Fuenfría. Upami anjeun hoyong hiji, angkat sakedik deui kana titik akhir anu asli, dasar La Peñota. Jalur ieu tanggal ti 30an abad ka-XNUMXX sareng nalika ideu diwangun nyaéta ngahijikeun Cercedilla sareng Valsaín, tapi nalika Républik Kadua aranjeunna ditunda kusabab protés para lingkunganis.

Teras, jalan anu pompous ditingalkeun dina jalur leuweung anu teu acan diaspal anu sadidinten ayeuna sibuk pisan leumpang sareng pengendara sepeda. Éta henteu diaspal tapi éta teguh sareng gaduh lamping hipu sahingga pengendara sepeda tiasa diubaran. Naon deui, aya seueur sudut pandang sareng ti aranjeunna anjeun gaduh pandangan anu hébat ti lebak. Salaku conto, anjeunna Sudut pandang Vicente Aleixandre atawa Sudut pandang Luis Rosales jeung Ratu urang Lookout, sareng pandangan panorama anu saé.

nu Dehesas de Cercedilla mangrupikeun daérah rekreasi, tempat idéal pikeun nikmati leuweung pinus. Éta populér pisan ku pangeusi kota sareng daérah umumna, bahkan sareng masarakat Madrid anu asalna ti ibukota. Éta mangrupikeun tempat anu saé pikeun leumpang sapanjang Roman Road, ngaliwatan pines liar, numpak sapédah, cicing bari di sudut pandang, nganjang ka taman petualangan, Eco Park, atanapi mendingan di tempat kolam renang alam, ngadayung, naék ...

Taun ayeuna teh Kolam renang alami Cercedilla aranjeunna dibuka ti Senen dugi ka Minggu ti jam 10 enjing ka 8 wengi. Rébuan jalma asup tapi sato henteu kénging. Cai dina kolam renang The Berceas Éta asalna tina aliran di daérah éta sareng diubaran pikeun kolam renang. Upami anjeun henteu gaduh mobil, anjeun tiasa nganggo beus wisata balai kota Cercedilla anu ngangkut anjeun ka Las Berceas, tapi ngan ukur dina akhir minggu sareng liburan. Lawangna 6 euro per sawawa sareng 7 dina akhir minggu. Aya pupuk.

Diantara sagala rupa anu aya di dieu anjeun moal sono Pancuran Jérman, curug anu disumputkeun di daérah tengah sierra, di Lembah Fuenfría. Jangkungna dua méter sareng kalebet aliran Navazuela. Éta alit, enya, tapi éta éndah sabab dikurilingan ku leuweung pinus anu saé. Anjeun sumping ka dieu ku nuturkeun Jalan Romawi saatos jalan salami 45 menit, angkat ti Dehesa de Cercedilla. Tulisna.

Saluareun jalan atanapi bersepeda anjeun ogé tiasa naék kana Karéta listrik Guadarrama. Karéta leutik ieu ngalir di sapanjang belah kidul Siete Picos ngagabung ka Cercedilla sareng Puerto de Navacerrada, ngalirkeun torowongan sareng dugi ka Puerto de Cotos. Éta henteu sanés nyaéta garis C-9 Cercanías Madrid sareng éta murni turis. Éta henteu persis di Cercedilla, tapi éta caket pisan.

Salian ti tempat wisata anu langkung alami ieu anjeun ogé tiasa nganjang ka padepokan Santa María anu ti abad ka-XNUMX, éta Garéja Lady Urang Carmen, éta San Sebastián atanapi anu ti Our Lady of the salju anu ti abad ka-XNUMX. Aya ogé sakeupeul sasak di kota, éndah ditingali, tukang tukang batu kuno anu disebut El Potro sareng sababaraha cai mancur.

Tungtungna, gumantung kana waktos taun anjeun angkat, Cercedilla ngagaduhan sababaraha tradisi jeung festival populér sapertos perayaan Kalahiran Lady Urang, anu lima dinten terakhir, Perayaan San Sebastián tanggal 20 Januari, Minggu Suci atanapi Festival Aurrulanque anu tumiba dina tanggal-tanggal ieu, di akhir Juli.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)