Kamakura, tujuan di Jepang

 

Kamakura mangrupikeun salah sahiji anu khas wisata anu tiasa dilakukeun ti Tokyo, Ibukota Jepang. Upami dunya henteu ngalangkungan pandemi ieu, 2020 bakal janten taun pariwisata puncak Jepang, sareng Olimpiade sareng sadayana, janten nagara anu seueur dikunjungi.

Aya seueur perjalanan anu gampang dilakukeun ti Tokyo sareng Kamakura kirang ti sajam kiduleun kota. Super caket sareng nyarankeun pisan, sabab salian ti éta, anu kawéntar Kamakura Buddha naon anu anjeun tingali dina poto.

Kamakura

Ieu mangrupakeun kota basisir anu sajam belah kidul ti Tokyo. Dina sababaraha titik éta mangrupikeun pusat politik nagara, balik ka abad ka-XNUMX, pamaréntahan anu lumangsung sapanjang abad di handapeun kendali shogun Minamoto sareng bupati Hojo. Teras kakuatan éta ngalirkeun ka kota Kyoto, nalika panerus politik mutuskeun pikeun cicing di ditu.

Dinten ieu ngan saukur a kota leutik sepi kalayan seueur tempat suci, monumen sajarah, sareng candi. Sareng kusabab éta di basisir, éta ngagaduhan pantai anu biasana rame pisan nalika usum panas. Kumaha cara ka Kamakura?

Ku karéta aya tilu pilihan. Anjeun tiasa nyandak Garis Odakyu anu mangrupakeun cara anu paling murah. Anjeun mésér Enoshima Kamakura Free Pass sareng éta kalebet perjalanan sapanjang Shinjuku di Tokyo sareng Kamakura. Salaku tambahan, éta kalebet panggunaan Enoden, karéta anu sanés tapi listrik, ngan ukur 1520 yen. Ku cara transportasi ieu ngabutuhkeun 90 menit dugi, janten upami anjeun hoyong kirang waktos anjeun kedah nganggo jalur JR.

JR gaduh Jalur Shonan Shinjuku, anu ngahubungkeun Shinjuku sareng Kamakura dina hiji jam sareng hargana 940 yen. Langkung raoseun kanggo ngantosan karéta ka Zushi, anu mangrupikeun anu lirén di stasiun Kamakura (dua keberangkatan per jam), upami anjeun henteu kedah gentos di stasiun Ofuna. Garis anu sanésna nyaéta JR Yokosuka Line ngahubungkeun stasiun Tokyo sareng Kamakura. Perjalananna kirang ti sajam sareng hargana 940 yen.

Zona aya dua pas: nyaéta Pass Gratis Enoshima Kamakura, dina 1520 yen, anu kalebet perjalanan balik Shinjuku / Kamakura kalayan nganggo Enoden; jeung Hakone Kamakura Pass, pikeun 7000 yen), anu ngamungkinkeun panggunaan jalur Enoden sareng garis Odayu, tapi ogé transportasi di sekitar Hakone dina tilu dinten berturut.

Naon anu kuring didatangan di Kamakura? Objek wisata utama Kamakura disebarkeun di tilu daérah caket stasion: caket Stasion Kita Kamakura, Stasion Kamakura sareng Stasion Hase. Kumaha kota leutik saleresna anjeun tiasa ngaléngkah atanapi, pikeun anu langkung saé, nyéwa sapédah. Aya ogé beus sareng taksi, upami anjeun hoyong ngahontal daerah anu langkung jauh.

Kunjungan munggaran urang dihurungkeun Kamakura Budha Ageung, Kamakura Daibutsu. Éta mangrupikeun patung perunggu Amida Buddha anu aya di palataran Bait Kotokuin. Éta nangtung ampir sabelas satengah méter jangkung sareng mangrupikeun patung Budha parunggu jangkung kadua di nagara éta. Tanggalna ti 1252 sareng asalna di aula utama candi anu ageung, tapi tempatna ngalaman sababaraha topan dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX janten teras diputuskeun pikeun nempatkeunana langsung di luar ruangan.

Kamakura's Great Buddha ngan ukur 10-menit jalan atanapi kirang ti Stasion Hase, stasion katilu dina Jalur Enoden ti Kamakura. Stasion Terminal Enoden pas pisan sareng Stasion JR Kamakura sareng karéta listrik alit ieu ngahubungkeun Kamakura sareng Enoshima sareng Fujisawa. Buddha ditutup dugi ka Juni kusabab coronavirus sareng dinten ayeuna dibuka tapi jam na dikirangan: ti 8 enjing ka 5 sonten. Diaku ngan ukur 300 yen, sahandapeun $ 3.

El Kuil Hokokuji éta leutik, geulis, sareng rada jauh. Éta kagolong kana sekte Rinzai tina Zen Buddhism sareng didirikeun dina jaman mimiti Muromachi, janten kuil kulawarga klan Ashikaga. Nembongan nalika urang naék gunung, ngalangkungan portico sareng kebon alit dugi ka dugi ka aula utama anu diwangun dina awal abad ka-1923 saatos Gempa Kanto Ageung di XNUMX.

Patung anu paling berharga di kuil éta nyaéta Budha, tapi ogé aya menara loncéng alit sareng harta karun sadayana: sakedik éndah kebon awi anu aya di tukangeun aula utama. Aya sapertos 2000 awi sareng jalur sempit anu tiasa dianggo antara, a teahouse dimana nginum matcha tea (green tea), ngémutan kaendahan ieu. Aya ogé sababaraha guha anu sigana nahan lebu sababaraha raja klan Ashikaga.

Kumaha cara anjeun ka Kuil Hokokuji? Leumpang ti halte beus Jomyoji (ieu dicandak di stasiun Kamakura, dibutuhkeun 10 menit dina 200 yen). Anjeun tiasa nganggo jam 23, 24 atanapi 36. Upami anjeun resep jalan-jalan, anjeun bakal sumping jalan-jalan dina satengah jam atanapi sakedik deui ti stasiun karéta anu sami. Taman Awi dibuka tina jam 9 énjing ka 4 sonten sareng ditutup ti 29 Désémber dugi ka 3 Januari. Hargana 300 yen sareng upami anjeun hoyong jasa tuna anjeun mayar tambahan 600 yen.

Kuil anu sanésna nyaéta Candi Hase, kagolong kana mazhab Jodo tur kawéntar ku luhur na sabelas patung Kannon dipingpin, Déwi pangasih. Aula ampir sapuluh méter jangkungna sareng patung na didamel tina kai gilded, salah sahiji anu panggedéna sapertos na di Jepang. Legenda nyebatkeun yén kai ieu sami anu dianggo pikeun ngukir patung Kannon of Nara. Kuil ieu ngagaduhan musium, anu mayar tambahan, anu ngajaga langkung seueur arca, gambar sareng sanésna. Di sisi sanésna nyaéta Aula Amida-do kalayan patung emas sapuluh-suku Amida Buddha.

Kuil ieu, sabab ayana di sisi gempungan, ngagaduhan teras anu éndah ti mana pandangan kota Kamakura anu éndah. Aya ogé réstoran pikeun ngaraosan langkung sepi sareng anjeun bakal ningali, gigireun tangga anu naék na turun lamping, ratusan patung leutik Jizo Bodhisattva, anu ngabantosan jiwa barudak pikeun ngahontal surga.

Pas dina dasar lamping nyaéta panto lebet ka candi, sareng kebon sareng kolam. Hasedera ngan ukur lima menit ti Stasion Hase. Éta dibuka tina 8 énjing ka 5:30 sonten sareng dugi ka 5 énjing antara Oktober sareng Fébruari. Henteu tutup dinten naon waé sareng lawang lebetna 400 yen.

Candi anu paling penting di Kamakura nyaéta Tsurugaoka Hachimangu. Didirikeun taun 1603 sareng didaptarkeun ka Hachiman, dewa pelindung kulawarga Minamoto sareng samurai umumna. Kuil ieu diaksés ku jalur anu panjang anu ngalangkungan boardwalk Kamakura, ngalangkungan sakumna kota sareng nyebrang handapeun sababaraha toris. Ruang utami nyaéta dina téras dina luhur tangga. Di jero aya musium anu nganggo pedang, dokumén, topéng ...

Di belah katuhu tangga, dugi ka 2010, aya tangkal ginko anu dina hiji waktos dijantenkeun tempat panyumput pikeun nyerang shogun. Kuno, geulis emas dina usum gugur, éta henteu salamet dina badai dina Maret 2010 sareng maot.

Dina dasar léngkahna aya panggung anu biasana aya acara musik sareng jogét sareng anjeun tiasa ningali tempat suci anu sanés sareng gedong tambahan di ditu. Anjeun ogé tiasa sumping ka candi ieu ti Stasion Kamakura, naha nganggo beus atanapi jalan-jalan. Ngadaptarkeun gratis.

Kami henteu tiasa ngajelaskeun jumlah candi anu dimiliki Kamakura tapi urang tiasa namina: Kenchoji, Zeniarai, Engakuji, Meigetsuin, Ankokuronji, Jomyoji, Zuisenji, Myohonji, Jochiji, Tokeiji sareng Jufukuji. Éta sadayana geulis tapi leres anjeun henteu tiasa nyéépkeunnana ningali kuil-kuil, katilu kalina sadayana sami. Naon anu kami nyarankeun nyaéta didatangan Enoshima sareng pantai na sareng ngalakukeun sababaraha hiking.

Enoshima mangrupikeun pulau alit caket Tokyo anu disambungkeun ka basisir ku jembatan anu anjeun jalan langsung. Pulo ieu ngagaduhan tempat suci, menara pengamatan, guha sareng kebon. Bukit leuweung tiasa digali kalayan leumpang sareng anjeun bakal ningali seueur tempat suci anu didedikasikan pikeun Benten, déwi anu nasibna, kaséhatan sareng musik.

Aya ogé akuarium sareng pantai hébat, sareng haneut, cai tenang sareng keuyeup! Ti Kamakura si Enoden butuh waktu 25 menit, ti Shinjuku anjeun ogé tiasa dugi ka dinya sareng sami ti stasiun Tokyo.

tungtungna, Upami anjeun resep mendak di Kamakura aya tilu rute: Tur Daibutsu, Tur Tenen sareng Tur Gionyama, dinten ayeuna ditutup kusabab topan taun kamari. Upami anjeun angkat taun payun, cobi parios mana anu kabuka. Éta jalan anu héjo, héjo anu ngalangkungan bukit anu ngahubungkeun candi sareng tempat suci. Sacara umum, aranjeunna henteu langkung ti satengah jam dugi ka 90 menit, tapi éta henteu diaspal janten awas sapatu sareng hujan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*