Walikota Bárcena

Pandangan Walikota Bárcena

Walikota Bárcena

Lokasina di kotamadya Cantabrian di Los Tojos, Walikota Bárcena mangrupikeun hiji-hijina kota anu dicicingan anu saé Taman alam Saja-Besaya. Éta jangkungna ampir lima ratus méter sareng gaduh 84 jiwa. Sapertos kota-kota sanés di Cantabria sapertos santillana del mar, sigana jangkar dina waktosna, kalayan imahna gaya gunung sareng jalan anu cobbled.

Sakabeh kota nyaeta Komplek Bersejarah-Artistik ti saprak 1979 sareng, upami anjeun hoyong terang kumaha kahirupan di padesaan Cantabria mangtaun-taun ka pengker, urang nyarankeun anjeun nganjang ka dinya. Tanpa hilap, salian ti éta, pikeun nyobaan resep kulinér gastronomi lokal. Urang badé ngajukeun tur lengkep di kota gunung.

Kumaha carana kéngingkeun

Kota anu saé ieu ayana sakitar tujuh puluh lima kilométer ti Santander. Ka ditu ti mana waé di kalér, anjeun kedah angkat jalan ka Cabezón de la Sal. Kota anu caket sareng kota anu henteu saé saé nyaéta Santillana del Mar, Comillas sareng San Vicente de la Barquera.

Naon anu kedah ditingali di Walikota Bárcena

Salaku urang nyarios, hal munggaran anu bakal narik perhatian anjeun di kota anu saé ieu nyaéta Casas, anu ngaréspon kana gaya arsitéktur tina sawah gunung. Éta mangrupikeun wangunan batu sareng balkon kai sareng cantilevers anu dimimitian tina tembok pamisah. Dina gilirannana, ieu menonjol pikeun ngabentuk tempat anu cerah dimana jagong disimpen.

Éta mangrupikeun bumi anu gaduh hiji atanapi dua lanté anu disebarkeun di jalan-jalan anu sempit sareng sigana bakal ngangkut anjeun dina waktosna. Nyatana, éta cenah kota pangkolotna di Cantabria.

Imah Walikota Bárcena

Imah Walikota Bárcena

Nanging, dinten ieu dikondisikeun pikeun pariwisata janten anjeun bakal mendakan di dinya sagala anu anjeun peryogikeun pikeun nikmati cicing anu pikaresepeun. Aya hiji parkir, réstoran sareng akomodasi. Sareng ogé sababaraha toko tukang anu ngalaksanakeun sareng ngical padamelan dina kai sareng anyaman, utamina dianggo pikeun masak sareng tatanén.

Anjeun ogé kedah nganjang ka garéja Santa Maria, diwangun dina abad ka tujuh belas sanaos altar suci baroque na berharga ti abad ka saatosna. Sareng kitu, padepokan dikhususkeun ka Virgen del Carmen, anu perenahna di luar kota, nuju ka gunung.

Naon anu kedah dilakukeun di kota Cantabrian

Kota gunung ogé mangrupikeun titik awal anu saé pikeun anjeun lakukeun jalan satapak ngalangkungan taman alam Saja Besaya. Khususna, aya opat wisata anu bakal nunjukkeun kaajaiban alam gunung.

Anu paling dikenal sareng paling sering diumbara nyaéta anu angkat Alto de la Cruz de Fuentes sareng ngaliwat ka Sumur Arbencia. Pelabuhan ieu aya di luhurna 1270 méter sareng ti dinya anjeun bakal tiasa ngahargaan bentang luar biasa daérah Campoo. Mangrupikeun daérah padang rumput hejo pikeun sapi anu dihijikeun kana Tempat Kapentingan Komunitas Valles Altos del Nansa, Saja sareng Campoo. Salaku tambahan, upami anjeun resep ornithology, anjeun ogé kedah terang yén éta mangrupikeun Area Perlindungan Khusus pikeun Manuk.

Sedengkeun pikeun sumur Arbencia, éta henteu ngaleutikan kageulisan ti palabuhan anu sateuacanna. Mangrupikeun kolam renang alami sareng curug anu bentukna sapertos kuda kuda sareng dikurilingan ku leuweung ek sareng beech. Anjeun bahkan tiasa ningali tangkal yew ageung anu ditandatanganan sapanjang rute. Gigireun kolam renang, walungan Hormigas sareng Fuentes patepung. Jalur leumpang ti Walikota Bárcena dugi ka panjangna sakitar tujuh belas kilométer sareng béntenna jangkungna 280 méter. Pikeun ngarambat éta anjeun bakal nanem modal sakitar opat jam antara perjalanan.

Langkung kasusah meryogikeun anjeun rute ka Birches tinggi, anu jangkungna 1400 méter. Dimimitian ti Walikota Bárcena sareng nuturkeun jalan walungan Argonza teras ngamimitian pendakian ngalangkungan leuweung beech sareng teras ngalangkungan brañas sareng susukan dugi ka luhur. Ti dieu, dina poé anu jelas, anjeun tiasa ningali laut sareng gunung ogé propinsi anu sanés. Perjalananna lumangsung kira-kira tujuh jam kalayan turun 1000 méter ngalangkungan jalur leuweung sareng jalan satapak.

Gambar taman alam Saja-Besaya

Taman alam Saja-Besaya

Kumaha cuacana di Bárcena Walikota

Sakabéh daérah lebak Cabuérniga gaduh Iklim sagara. Winters tiris, sanaos hambatan gunung daérah lemes suhu, anu jarang turun handapeun lima derajat Celcius. Di sisi anu sanésna, usum panas pikaresepeun, kalayan suhu rata-rata sakitar dua puluh derajat. Ngeunaan hujan, éta seueur pisan sareng lumangsung sapanjang taun. Bisi kumaha, éta rada iklim pikaresepeun pikeun kalér Spanyol.

Naon anu kedah didahar di daérah éta

Gas bumi gunung anu kuat sareng lezat. Diét anu beunghar ku kalori sareng gajih diperyogikeun pikeun nyanghareupan kerja keras di sawah kalayan énergi. Sareng tradisi éta tetep dugi ka ayeuna.
Hidangan anu anjeun kedah nyobian di Bárcena Walikota nyaéta Stew gunung, rebus anu ngagaduhan collards, kacang bodas sareng compango. Anu terakhir diwangun ku chorizo, sosis getih sareng daging daging. Sakumaha contona sareng fabada, éta didahar sadayana dina piring.

Kadaharan anu biasa ogé nyaéta sapi sapi beureum, anu asli ti Cantabria. Anjeun tiasa ogé nyobaan babi liar atanapi daging rempah. Sareng, pikeun tuangeun, gunung Santander ngagaduhan rupa-rupa kéju boh domba boh sapi. Diantarana, anu didamel ku Gomber menonjol, kalayan tékstur krim sareng anu ngagaduhan sababaraha pangakuan internasional.

Poto anak sapi Reinosa

Anak sapi

Ngeunaan manisan, éta ogé beunghar pisan di daérah éta. Tipikal sadayana Cantabria anu sobaos jeung kéju pasiegas; frisuelos sareng kanon; palucos na teh anak sapi atanapi kiju pondok. Kawéntar pisan ogé nyaéta chamarugas picayas, anu ngagaduhan gula, pastry puff sareng almond.

Sareng, pikeun nyeuseuh tuangeun, anjeun tiasa nginum anggur tina sebutan asal Bumi Liebana, bodas atanapi beureum. Tungtungna, pikeun nyieun pencernaan anu saé, anjeun tiasa nginum sakedik tina pomace ti daérah, karajinan tangan.

Kasimpulanana, Bárcena Walikota mangrupakeun kota anu saé anu matak anjeun kadatangan. Anjeun bakal ningali anu berharga kota gunung khas, anjeun bakal tiasa ngalakukeun rute gunung anu saé sareng anjeun bakal resep gastronomi anu saé. Kami ngarékoméndasikeun anjeun nganjang ka dinya, anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*