Si të vendosni një bashkëpunëtor rural në një fshat të braktisur

Si të krijoni një bashkëpunim rural

Në Spanjë, zonat rurale vuajnë nga probleme serioze të shpopullimit. Migrimi në mjedise më urbane dhe një plakje e popullsisë kanë lënë disa qytete dhe fshatra plotësisht të braktisura, në prag të zhdukjes. Sidoqoftë, përballë kësaj perspektive pesimiste, lindin iniciativa novatorë që kërkojnë t'i rikthejnë në jetë këta popuj dhe që janë forcuar nga një trend në rritje i njerëzve që kërkojnë hapësira më të pastra dhe të qeta për t'i shpëtuar ndotjes dhe ritmit të shpejtë të qyteteve.

El coworking është një mundësi interesante për të krijuar mundësi pune në fshatrat e braktisuraIsshtë një iniciativë që shkon përtej turizmit dhe që do të ishte shumë e dobishme për të vendosur popullsinë, për të riaktivizuar ekonominë e qyteteve, për t'i bërë të njohura, për t'i hapur mundësi të reja dhe për të ndihmuar në ri-popullimin e tyre. Por para se t'ju them si të krijoni një bashkëpunim rural, le të përcaktojmë se çfarë është dhe si saktësisht coworking.

Çfarë është dhe si bën coworking?

Hapësira për bashkëpunim

El coworking është një mënyrë për të punuar që lejon profesionistë të pavarur të ndajnë dhe të zhvillojnë në të njëjtën hapësirë ​​pune. Në këtë mënyrë, megjithëse secili punon në projekte të ndryshme, meqenëse ato as nuk duhet t'i përkasin të njëjtës kompani, bashkëpunimi midis njerëzve me aftësi të ndryshme dhe nga sektorë të ndryshëm dhe se inkurajon krijimin e projekteve të përbashkëta. Por ... Si është një hapësirë ​​ndryshe coworking nga një zyrë e përbashkët apo një qendër biznesi tradicionale? Rreth kësaj filozofie pune, një komunitet i bashkëpunëtorë. Ky komunitet normalisht menaxhohet nga a ndërtues i komunitetit, personi përgjegjës për njohjen e profilit profesional të secilit bashkëpunëtor dhe kjo i lidh ata me njëri-tjetrin për të ushqyer frymën e këtyre hapësirave.

Si e bën coworking? Në vetvete, operacioni është i thjeshtë, pasi nuk ka nevojë për shumë infrastrukturë për t'i montuar ato. Përbërësit themelorë do të ishin: një lidhje e mirë në internet, një grup rregullash të vendosura për bashkëjetesën dhe një hapësirë ​​e disponueshme për t'ia hapur atë të tjerëve. Kështu, çdokush mund të shtrihet me laptopin e tij dhe të bashkohet me komunitetin. Në fakt, shumë nga këto iniciativa lindin në zyrat ekzistuese në të cilat ka mjaft hapësirë ​​dhe pronari i së cilës vendos ta hapë atë për profesionistë të tjerë dhe, natyrisht, për idetë e tyre.

Çfarë është bashkëpunimi rural?

Një nga avantazhet e hapësirave coworking është fleksibiliteti që ata lejojnë për sa i përket vendndodhjes së tyre. bashkëpunëtorë punojnë dhe lidhen me kompanitë e tyre, nëse nuk janë të tilla i pavarur, nga distanca, kështu që ata nuk duhet të punojnë në një vend të caktuar. Mali a coworking në një fshat të braktisur është bërë një ide jo vetëm e mundur, por e zbatueshme Pse fshatrat e braktisur mund të jenë vendet ideale për themelimin e a coworking?

Hapësira cilësore në dispozicion

Si të krijoni një bashkëpunim rural

Nëse ka diçka që ka mbetur në fshatrat e braktisur, ajo është hapësirë. Keni një vend të përshtatshëm për të krijuar një komunitet coworking në parim nuk do të ishte ndonjë problem. Për më tepër, cilësia e këtyre hapësirave duhet të nënvizohet. Ambientet rurale kanë karakteristika që vështirë se mund të gjenden në mjedise më urbane. 

Së pari, çmimi i tokës dhe banesave është pafundësisht më i ulët, kështu që kur krijoni një të re coworking investimi fillestar nuk duhet të jetë shumë i lartë. Ne anen tjeter, natyra e mjediseve rurale do të ishte jashtëzakonisht tërheqëse për profesionistët që kërkojnë të punojnë në një mjedis të qetë dhe më pak të zhurmshëm. Heshtja nuk është përparësia e vetme. Merrni pjesë në një coworking rurale do të lejonte bashkëpunëtorë shijoni hapësira të përbashkëta të gjelbërta dhe të pastra në kohën tuaj të lirë. Ky mjedis, ideal për shkyçjen, do të ndihmonte në rritjen e produktivitetit të punëtorëve dhe krijimin e lidhjeve midis tyre, i cili është një nga objektivat kryesorë të coworking.

Një burim i dyfishtë i vlerës

Dyqan kafeje

El coworking zonat rurale jo vetëm që do të përfitonin nga themeluesit e saj dhe bashkëpunëtorë të cilët marrin pjesë në të. Popujt kanë nevojë urgjente për iniciativa të reja për t'i shpëtuar ata nga zhdukja. El coworking është një mënyrë e re për të tërhequr popullsi fikse dhe për të rigjallëruar fshatrat bosh.

Ndërsa është e vërtetë që, në parim, bashkëpunëtorë të cilët shkojnë në këto hapësira e bëjnë këtë përkohësisht, komunitetet mutohen, rriten dhe ushqehen nga punëtorë të rinj. Kështu, paraqiten nevoja rreth këtyre zyrave shumë të veçanta. Restorante, palestra, zyra turistike, organizatorë shtigje shëtitjeje, dyqane, supermarkete ... Një larmi e gjerë biznesesh do të kishin një vend kur u ofronin shërbime këtyre komuniteteve. Këto biznese do të kishin një staf njerëzish që do të lëviznin dhe që do të qëndronin në qytet. Prandaj, nuk duhet ta mendojmë këtë stimul sikur të ishte vetëm një burim punësimi për ata që janë të përfshirë drejtpërdrejt në të. coworkingpor si një burim vlere për të gjithë fshatin.

El coworking Ai i jep një zgjidhje një prej problemeve kryesore të paraqitura nga turizmi rural, përkohshmëria. Krijimi strukturat dhe rrjetet tregtare që janë të domosdoshme dhe fitimprurëse gjatë gjithë vitit. Le ta kujtojmë atë bashkëpunime Ato nuk janë zyra me qira për ndërmarrjet, as nuk janë strehim turistik që ka për qëllim të organizojë përvojat e bashkëjetesës së biznesit, ato janë hapësira të destinuara për bashkëpunim dhe përmirësimin e produktivitetit dhe që qëndrojnë aktive gjatë gjithë vitit.

Si të vendosni bashkëpunimin tuaj në një fshat të braktisur?

Nëse dëshironi të jetoni në një qytet të vogël ose të pyesni veten se si ta ripopulloni, nëse ideja e një coworking rurale duket një mundësi interesante, kushtojini vëmendje përmbledhjes vijuese të hapat që duhet të ndiqni për të vendosur tuajin coworking rural në një fshat të braktisur.

Gjeni një hapësirë

Si të krijoni një bashkëpunim rural

Ne tashmë kemi insistuar në rëndësinë e hapësirës dhe kemi theksuar se për një coworking punon është jetike që të ketë hapësirë ​​të përshtatshme. Për fat të mirë ka karakteristikat e qenësishme të mjedisit rural që do të sigurojnë vlerë të shtuar të konsiderueshme për hapësirat tuaja. Drita e bollshme natyrore, gjerësia e hapësirave, qetësia e nevojshme për punë: këto janë elementë që vlerësohen pozitivisht në një koleg dhe një mjedis rural mund t'i ofrojë ato.

Nëse ideja juaj për të vendosur një coworking Kjo lind nga vullneti për të ndihmuar në ripopullimin e një qyteti në të cilin ju tashmë keni prona, ju tashmë keni avancuar një hap të vogël. Nga ana tjetër, nëse ideja lind sepse ju po kërkoni mundësi profesionale larg qyteteve, duhet të dini se ka prona madje edhe fshatra të tëra që janë në shitje dhe që ju mund t'i blini, përmes internetit, për të filluar projektin tuaj .

Studioni hapësirën tuaj

Kur blini tokë për të vendosur tokën tuaj coworkingNormalisht, ju e analizoni atë hapësirë ​​para se ta merrni atë. Para blerjes, sigurohuni që kushtet të jenë të përshtatshme për ta realizuar idenë tuaj. Por nëse tashmë keni një hapësirë ​​që nga fillimi, është e rëndësishme që ta studioni atë jini të vetëdijshëm për pikat tuaja të forta dhe të dobëta. Ju duhet të pyesni veten se çfarë mund të kontribuojë kjo hapësirë ​​për ata që janë pjesë e saj dhe të njohin se cilat probleme paraqet dhe cilat nga këto probleme janë të zgjidhshme. Kjo analizë gjithashtu do t'ju ndihmojë përcaktoni se cili do të jetë audienca juaj e synuar. Sapo ta keni të qartë, do të jetë shumë më e lehtë për ju të përshtatni hapësirën tuaj me nevojat tuaja.

Megjithëse ka shumë përparësi në vendosjen e këtyre vendeve të punës në një fshat apo qytet, jo gjithçka është rozë. Mundësia e hyrjes është një kërkesë e rëndësishme për një coworking punon dhe jo të gjitha qytetet kanë një rrjet transporti të rehatshëm dhe efikas. Lidhja e internetit Kjo është një pikë tjetër e rëndësishme dhe, megjithëse rrjeti është gjithnjë e më global, ka ende vende ku lidhja dhe mbulimi janë të ngadalta ose të paqëndrueshme. Nga e fundit, kushtet mjedisore ato gjithashtu mund ta bëjnë të vështirë funksionimin e projektit. Nëse fshati ose qyteti në fjalë është në një zonë shumë të largët ose me kushte ekstreme të motit, duhet ta merrni parasysh këtë kur kondiciononi siç duhet hapësirat dhe siguroni furnizime.

Mendoni për propozimin tuaj të vlerës

Kur ju ofroni bashkëpunimin tuaj, ju nuk jeni duke marrë me qira tavolina në një zyrë për të ndarë shpenzimet, ju ofroni një hapësirë ​​në të cilën do të promovoni krijimin e rrjeteve, ideve dhe projekteve të përbashkëta. Prandaj, nuk mjafton të vendosni një vend dhe ta reklamoni atë në një faqe në internet. Nëse ajo që dëshironi është të filloni në këtë filozofi pune, duhet të jepni diçka tjetër. Shtë e rëndësishme të përcaktoni se çfarë e bën tuajin coworking rurale një propozim tërheqës dhe si, nga objektet e tij, ju do të promovoni bashkëpunimin dhe shfaqjen e mundësive të reja.

Pra, para se të filloni, ju duhet tregoni qartë se çfarë e bën propozimin tuaj të veçantë, sepse ju coworking rurale mund të përfitojë të ardhmen tuaj bashkëpunëtorë dhe si do të ushqejë projektet e saj të pavarura (meqenëse nuk kërkon vetëm krijimin e projekteve të përbashkëta).

Krijoni një strategji komunikimi

Strategjia e komunikimit

Sidoqoftë, nuk mjafton të jesh i qartë për forcën e tua coworking. Shtë e rëndësishme që tuajat palët e interesuara e di projektin tuaj. "Ajo që nuk komunikohet nuk ekziston" dhe kjo është diçka që ju duhet ta aplikoni në tuajin coworking rural. Useshtë e kotë të keni ambientet më të mira, hapësirën më të mirë ose idetë më të mira nëse nuk jeni në gjendje t'u tregoni të tjerëve se cila është fryma e propozimit tuaj.

Kështu, rrjetet sociale do të bëhen aleati juaj më i madh për të reklamuar dhe reklamuar tuajin coworking. Sidoqoftë, strategjia juaj e komunikimit nuk duhet të jetë e kufizuar në reklamat ose praninë sporadike në rrjete. Ti duhet krijoni një markë për të promovuar, me imazhin dhe identitetin tuaj. Duhet të jesh i pranishëm vazhdimisht në rrjetet sociale dhe krijoni një faqe tërheqëse në internet që pozicionohet në motorët e kërkimit. Përmbajtja që shpërndani në profilet tuaja duhet të jetë përmbajtje e vlefshme. Ju duhet të ofroni më shumë sesa reklama nëse doni që ata të interesohen për tuajat coworking. Shpërndani në lidhje me filozofinë e bashkëpunime zonat rurale, për atë se si është jeta në një fshat ose ndarja se si funksionon hapësira juaj në baza ditore, janë ide të mira për ta sjellë projektin tuaj më pranë publikut.

Cilat procedura ligjore duhet të kryej?

Un coworking rurale është një biznes dhe për këtë arsye për ta montuar atë duhet të krijoni një plan biznesi dhe të ketë disa licenca. Plani i biznesit përcakton nëse projekti juaj është i zbatueshëm ose jo dhe nëse keni financim të mjaftueshëm për ta filluar atë. Sa i përket licencave, ajo është ndoshta një nga çështjet që ju jep më shumë dhimbje koke. Në të vërtetë, nuk ka licencë specifike për këtë lloj hapësire, ajo do të varet thelbësisht nga lloji i aktiviteteve që do të kryhen në të. Vini re se procedurat janë të rëndësishme dhe se do t'ju duhet të kushtoni një pjesë të investimit tuaj dhe kohën tuaj Ji i sigurt që biznesi juaj plotëson të gjitha kërkesat ligjore.

Dëshironi të rezervoni një udhëzues?

Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

Bëhu i pari që komenton

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*