Udhëtim në Machu Picchu

Një nga vendet më magjike në botë, ku lidhja midis nesh dhe mjedisit është e dukshme me sy të lirë, është Machu Pichu. Çfarë faqe e mrekullueshme! Çdo çantë shpine që respekton veten duhet të ngjitet në male deri në Machu Pichu, por ecja dhe bartja e një çante shpine nuk është e vetmja mundësi.

Sot destinacioni ynë është në Amerikën e Jugut, në lartësitë e Peru, për të vizituar Machu Pichu, një nga Shtatë mrekullitë e botës.

Machu Picchu

Rrënojat Ato janë më të larta se 2400 metra të larta. Janë të vendosura në rajonin e Kuskos, 80 kilometra nga qyteti me të njëjtin emër. Disa dokumente të vjetra thonë se kompleksi mund të ketë qenë vendbanimi i pushimit të një Inke të shekullit XV, por duke analizuar ndërtimet ceremoniale sot ideja që qeveris është se ajo është e mëparshme dhe shërbente si një vend i shenjtë fetar.

Çfarëdo, Machu Picchu, mal i vjetër në Keçua, është një mrekulli e inxhinierisë dhe arkitekturës antike. Shtë në gjysmë të rrugës midis dy maleve, Machu Picchu dhe Huayna Picchu, dhe zona e ndërtuar përmban pothuajse 200 ndërtesa që filluan të rindërtohen në vitet 70.

Moti është i nxehtë dhe i lagësht gjatë ditës dhe i ftohtë gjatë natës. Eshte nje rajoni me shi, veçanërisht midis nëntorit dhe marsit, kështu që shumë prej turistëve që arrijnë në verë nga hemisfera jugore pësojnë shira të vazhdueshëm.

Udhëtoni për në Machu Picchu

Gjëja e parë për të bërë është planifikoni, organizoni dhe rezervoni bileta hyrja në sit, diçka që për fat të mirë mund të bëhet shumë muaj më parë. Pra, me një datë, duhet të filloni punën.

Pika fillestare në rrugën për në Machu Picchu është Qyteti i Kuskos. Në vetvete qyteti meriton një turne sepse Ishte kryeqyteti i perandorisë Inca dhe një qytet shumë i rëndësishëm në kohën e mëkëmbësisë. Eshte Monument histrik kombëtar y Trashëgimia Botërore. Ka kisha për t’u vizituar, ka Plaza de Armas, manastirë dhe mbetjet e urbanizmit të Inkave që pushtimi për fat të mirë nuk ka arritur t’i fshijë.

Tani, nëse aventura është gjëja juaj, ka diçka që shkon krah për krah me Machu Picchu: Shtegu i Inkës. Kjo rrugë fillon në kilometrin 82 të rrugëve që shkojnë nga Kusko në Machu Picchu. Nuk është për të gjithë sepse duhet të ecësh katër ditë dhe tre net, shpesh me shi dhe të ftohtë, por ia vlen. Specialshtë e veçantë të ecësh në një shteg qindvjeçar, kaq domethënës.

Nëse nuk doni të ecni aq shumë ekziston një rrugë tjetër më e shkurtër që zgjat vetëm dy ditë dhe një natë. natyrisht, asnjë nga këto rrugë nuk bëhet vetëm. Shëtitjet në Shtegun Inca janë në grupe me më shumë se 10 persona dhe gjithmonë me praninë e udhëzuesve.

Nëse e juaja nuk është moti atëherë mund të arrini atje me tren. Bileta e trenit gjithashtu mund të blihet paraprakisht, rreth një muaj më parë. Treni niset nga një stacion i quajtur Poroy që është 20 minuta nga qyteti i Kuskos, megjithëse disa shërbime largohen nga Ollantaytambo. Turneu është cuatro horas dhe përfundon në Aguas Calientes ose në qytetin e Machu Picchu.

Nga secili prej këtyre dy qyteteve duhet të bëhet zgjidhni ngjitjen në kala: ju mund të shkoni brenda autobus, në vetëm 20 minuta, ose mundeni ngjiten në këmbë në një orë e gjysmë ecje dhe pa paguar një peso. Pra, në përmbledhje, deri këtu ajo që ju nevojitet është të siguroni biletat e trenit për në Aguas Calientes / Machu Picchu dhe biletat hyrëse për në kala (dhe, nëse ngjiteni me autobus, edhe autobusin).

Hyrja në rrënojat është nga 6 e mëngjesit Por ju duhet të shihni se çfarë dëshironi të vizitoni përveç kësaj: ju mund të kombinoni Machu Picchu me Huayna Picchu, ose me malin ose me muzeun. Vetëm disa njerëz lejohen të hyjnë në ditë, prandaj është e rëndësishme t'i blini paraprakisht për të organizuar pjesën tjetër të udhëtimit nga ajo datë. Ndonjëherë një agjenci udhëtimesh thjeshton shumë këtë proces por nëse jo, gjithmonë mund t'i menaxhoni ato përmes faqes në internet www.machupicchu.gob.pe.

Ju gjithashtu duhet ta dini këtë nuk mund të hysh me ushqimbanjat janë jashtë kompleksit dhe që sapo të hyni brenda nuk mund të ngjiteni ose ngjiteni në ndërtesa ose të pini duhan. Këtu nuk mund të humbasësh tempullin e kondorit, tempullin e tre dritareve, tempullin e famshëm të diellit ... gjithçka është e bukur.

Tani, arritja këtu dhe të mos përfitosh nga mjedisi është mëkat, kështu që për mua nuk mund të humbasësh vizitë në Huayna PicchuEpo, ngjitja është fantastike. Ai gjithashtu ka ndërtesa, platforma që zhyten në boshllëk, tunele, gurë të gdhendur, mbetje të një fortese të varur, karrigen Inca dhe pamje të Machu Picchu dhe peizazhit të bukur ...

Huayna Picchu mund të vizitohet vetëm në dy ndërrime, nga ora 7 deri në 9 të mëngjesit dhe nga ora 10 e mëngjesit deri në mesditë. Më pas, askush nuk lejohet të hyjë, sepse shumë forma të mjegullës dhe ecja dhe ngjitja është e rrezikshme. Pra, po ose po nëse nuk doni ta lini këtë mal në hyrjen e bojës, duhet ta përfshini gjatë rezervimit të biletave. Një tjetër mundësi për të vizituar është ngjiten në Putucusi të kesh një këndvështrim tjetër të Machu Picchu ose gjithashtu, tëndin Mali Machu Picchu, e cila është pikërisht përpara Huayna Picchu.

Machu Picchu mali ka 3.061 metra lartësi dhe rruga fillon nga vetë kalaja. Ju ndiqni qarkun 1 dhe mbërrini në pikën e hyrjes. Duhet të ngjitesh shumë por nuk është e vështirë pasi nuk është shumë e pjerrët dhe është mjaft e gjerë. Llogaritni dy kilometra ecje dhe për këtë arsye më shumë se tre orë.

Ndërsa ngjiteni lart do të shihni se si Huayna Picchu dhe kështjella janë në një lartësi më të ulët dhe do të hasni orkide të bukura. Më në fund, nga lart keni një pamje fantastike të kështjellës dhe lumit Vilcanota. Pra, nëse për ndonjë arsye nuk mund të ngjiteni në Huayna Picchu, nuk i keni marrë biletat, për shembull, ky është një mundësi e shkëlqyeshme që nuk do t'ju zhgënjejë.

Informacion praktik rreth Machu Picchu:

  • Vetëm 400 persona lejohen në ditë të ndarë në dy grupe me 200.
  • rezervoni të paktën një muaj më parë.
  • Bileta e hyrjes në mal lejon vizitën në kala në tre qarqet e saj dhe hyrjen në rrugën alternative të malit Machu Picchu.
  • Ju duhet të shkoni me dokumentin tuaj dhe biletën tuaj dhe kur kaloni përmes kontrollit të hyrjes vulosni emrin tuaj të plotë në regjistër, si në hyrje ashtu edhe në dalje.
  • Isshtë llogaritur që koha e qëndrimit nëse bëni një nga tre qarqet dhe shtoni një rrugë alternative në të është gjashtë orë.
  • ju lejohet të përdorni banjën një herë.
  • Mos merrni më shumë se një çantë shpine të vogël, përdorni ilaç mbrojtës, syze dielli dhe kremë dielli.
  • vizitoni muzeun me pjesët e tij arkeologjike, kopshtet botanike dhe ekspozitat multimediale.
  • shijoni burimet e nxehta të Aguas Calientes

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*