Mariela Lane

Që kur isha fëmijë më pëlqente të mësoja për vendet e tjera, kulturat dhe njerëzit e tyre. Unë besoj se bota është një vend i madh dhe se vetëm duke udhëtuar mund të kuptohet se sa e larmishme është raca njerëzore. Për këtë arsye më ka pëlqyer gjithmonë leximi dhe filmat dokumentarë dhe në universitet jam diplomuar për Komunikim Social. Përpiqem të udhëtoj shpesh, afër apo larg, dhe kur e bëj këtë, mbaj shënime që më vonë të përcjell, me fjalë dhe imazhe, se çfarë është ai destinacion për mua dhe çfarë mund të jetë për këdo që lexon fjalët e mia. Dhe mendoj se shkrimi dhe udhëtimi janë të ngjashme, mendoj se të dyja të çojnë mendjen dhe zemrën shumë larg. Jam shumë i vetëdijshëm për frazën që thotë se injoranca shërohet me lexim dhe racizmi kurohet me udhëtime. Shpresoj që artikujt tanë t'ju lejojnë të udhëtoni në mënyrë mëkëmbëse në vendet e ëndrrave tuaja, të paktën deri në ditën kur mund ta bëni vetë udhëtimin. Unë bëj përpjekje për secilën prej tyre, bëj kërkime dhe e di që informacioni që jap është i saktë dhe do t'ju ndihmojë.